{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het eerste jaar met de twins

Afbeelding blog 'Het eerste jaar met de twins' Achtergrond blur afbeelding

Waar zal ik beginnen....

Het eerste woord wat in mij opkomt van het eerste jaar is vooral HEFTIG man man wat was dat aanpoten. Zelf zat ik natuurlijk nog middenin mijn herstel en therapieën. Ook was ik met een super leuke baan weer begonnen wat erg spannend was maar mij ook zoveel goede energie gaf! Op mijn werk kon ik even Marlou zijn en niet alleen maar mama.

Thuis was ik vooral druk met opruimen kindjes verschonen, Roaz zindelijk maken want ja dat ging ook niet zo gemakkelijk. Flesjes maken eten koken en dan nog zelf proberen overeind te blijven staan.

In mijn vorige blog sloot ik af met de zin dat ik dankzij de hulp van stichting grand care me ook steeds meer mezelf ging voelen.

Voor de mensen die deze geweldige stichting niet kennen, dit is geregeld door onze gemeente en is enorm breed. Wij kregen 2 super lieve meiden in huis voor een paar uurtjes per week op de dagen dat ik niet aan het werk was. Ze zorgden samen met mij voor de kindjes en zorgde dat ik naar mijn therapieën kon gaan of even kon slapen als ik dat nodig had. De kindjes waren ook dol op ze. In het begin heb ik hier erg aan moeten wennen. Want als moeder voelde het alleen maar als falen, want wie hoort er voor haar kids te zorgen... ja dus moedergans, maar deze moedergans moest nu ook echt overeind blijven staan en aan haarzelf werken. Nu kijk ik er ook weer met trots op terug want een goede moeder geeft haar grenzen aan en vraagt om hulp als ze dat nodig heeft. Ik vond het vooral lastig als ze dan ook de was gingen doen of stofzuigen want ja dat kon ik toch zelf wel. Later ging ik dat meer loslaten en probeerde ik er maar van te genieten zo had ik ook wat meer tijd voor de kids 1 op 1. Zo ging is soms alleen met de tweeling wandelen of met roaz of duuk naar de speeltuin of even boodschappen doen. Zo overleefde ik het eerste jaar. Rond de verjaardag van zev en lux ging het weer zo goed met me dat we het hebben kunnen afsluiten en voelde ik me weer sterkt genoeg om het alleen te doen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je