{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het cliché van januari

Nieuwe ronde nieuwe kansen

Afbeelding blog 'Het cliché van januari' Achtergrond blur afbeelding

Het nieuwe jaar is net begonnen en we gaan weer allemaal aan de slablaadjes en het water. Rennen tachtig rondjes in het park en staan elke dag op de weegschaal om te zien of er al resultaat is.

Nee even alle gekheid op een stokje.

Ook ik ga net zoals bijna heel Nederland weer beginnen met op mijn eten letten.

Ik wil heel graag weer mezelf terug vinden. Ik ben al een tijdje goed op weg om meer mezelf te kunnen zijn weer en meer tijd voor mezelf te vinden in het dagelijkse leven.

Lekker cliché ook allemaal he, het is januari van een nieuw jaar en ik ga afvallen en mezelf terug vinden, maar ik ben er wel vastberaden om het te laten slagen.

Dit jaar word mijn jaar! 2021 here i am. Ik word weer die leuke slanke fitte vrouw. De mama die samen met haar kinderen een flink stuk kan rennen en lekker kan voetballen. De mama die wel in het zwembad durft, die wel gezellig overal mee naartoe gaat en lekker mee doet stoeien, die niet weg duikt als er iemand een foto probeert te maken maar de mama die zichzelf accepteert.

Maar ook de vrouw, of ja nu nog aanstaande, die energie heeft en niet elke avond uitgeblust op de bank zit met chocolade of een zak chips.

Mijn plan is om betere eetkeuzes te gaan maken. Ik ga me de komende weken verdiepen in hoe ik gemakkelijker gezonder kunnen eten. Behalve dan natuurlijk de meest obvious dingen zoals niet snoepen en geen chips en koekjes en noem maar op.

Ik ga kijken naar hoe ik gezonde voeding in kan zetten tegen mijn hoofdpijn en migraine. Maar ook hoe ik mijn hormonen hiermee beter in balans kan houden. Want als de hormonen in balans zijn dan ben ik ook een stuk gezelliger.

Natuurlijk is het voor mij ook echt een groot doel om minimaal 15 kg af te vallen. Door dus de gezonde voeding, maar ook door te sporten. Op dit moment zijn de sportscholen natuurlijk dicht, dus in de sportschool sporten zal wat moeilijker gaan maar thuis kun je ook genoeg doen.

Zo ga ik bijvoorbeeld minimaal 3 keer in de week een lesje online doen. Ik heb het geluk dat mijn sportschool online lesjes heeft opgenomen, dus die kan ik mooi volgen. Ik ken mezelf ik zeg nu dat ik het drie keer in de week ga doen, maar benieuwd hoe lang ik dat vol ga houden stiekem.

Ik ga daarom denk ik maar iets van een afstreep kalender voor mezelf maken en die op de koelkast ophangen. Zo word ik zelf geconfronteerd met als ik het nog niet gedaan heb die week en dan mag de wederhelft me er ook op aanspreken als ik nog niet gesport heb.

Verder ga ik zorgen dat ik elke dag even een mini me-time moment heb. Elke dag even een half uurtje met de hond wandelen. Muziekje in de oren en even helemaal niets aan mijn hoofd.

Op die manier combineer ik het afvallen toch ook nog lekker met een momentje voor mezelf.

Tijdens het wandelen zal ik dan ook mijn nieuwe waisttrainer gaan dragen. Zo let ik beter op mijn houding en train je je Waist ook beter. Maar het is natuurlijk ook een graad meter in hoeveel ik afval. Nu staat de waisttrainer namelijk nog strak in de eerste haakjes. Ik ben benieuw hoe snel ik hem zal kunnen verstellen naar de volgende haakjes.

Als jullie het leuk vinden dan ga ik elke twee weken een korte update schrijven over hoe mijn journey me af gaat. Ik ga hierin natuurlijk heel eerlijk zijn want anders heb ik er zelf ook niets aan. Ik zie dit als een soort stok achter de deur.

Lezen jullie de volgende keer weer mee?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je