Snap
  • Mama
  • post

Het begin van mijn draagverslaving

Mijn eerste stappen in de wereld van dragen en draagdoeken...

'Welkom in de wondere wereld van het dragen!' zou ik je nu toeschreeuwen vanuit deze blog. Ik bedwing mijn enthousiasme nog maar wat, maar van binnen zou ik je er wel mee willen verstikken zo enthousiast ben ik geworden over het dragen.
En het ergste is.. Ik heb het nog niet eens in de praktijk kunnen uitproberen...

Nu ben ik nog ruim 27 weken zwanger van ons lieve meisje en met haar broers was ik nog niet bekend met het fenomeen 'dragen'. Nu zijn zij daar helaas te oud voor geworden, dus ik moet braaf wachten tot ons kleine meisje geboren is...

Dankzij een vriendin ben ik op weg geholpen, want als je zo een beetje om het hoekje kijkt van wat er mogelijk is met draagdoeken en welke soorten en maten er zijn, dan verzuip je werkelijk in de informatie! Ik kijk voornamelijk naar de echte draagdoeken. Dus geen voorgevormde drager of iets in die richting, want ik zie dat ik met draagdoeken meer uit de voeten kan en ik schuw het niet om de knopen te leren.
Die vriendin heeft mij gewezen op mijn eerste draagdoek, de Hoppediz Miami maat 6, lekker meisjesachtig! Dat is de roze doek op de foto. ;-) Niet veel later zag ik op de Draagdoekenmarkt op Facebook een geweldige korte doek voorbij komen met uiltjes erop, de Didymos Eulen maat 2... De mogelijkheid heb ik hiermee om een ringsling ervan te kunnen maken, dus ik heb toch na lang twijfelen, de stap genomen en deze verwelkomd in mijn huis!
Het enige waar je in het begin van schrikt, zijn de prijzen die een draagdoek kost.. Een doek van €50 wordt al heel snel beschouwd als een koopje, maar het voordeel hiervan is toch wel dat een draagdoek zijn waarde bijna niet verliest en je zelfs liever een tweedehands doek koopt, omdat die al lekker ingedragen zijn! Dus wanneer je klaar bent met dragen, kun je je doeken weer voor een leuke prijs verkopen... ;-) Dat rechtvaardigt ook een beetje mijn aanschafskosten, haha.

   



Maar nu ben ik toch al zo ver verslaafd dat ik iedere dag even spiek op de Draagdoekenmarkt in de hoop mijn ISO tegen te komen... Ik heb al zoveel ingelezen en geneusd dat ik veel doeken herken qua merk en/of naam dat ik echt verliefd ben geworden op een bepaald merk en soort.. De doeken van Ellevill, onderdeel Zara, vind ik echt werkelijk prachtig... Maar die zijn ook wel iets duurder dan de doeken die ik al in huis heb... Met name de Trigreen is echt supermooi... Niet dat Michael enthousiast wordt van de kleuren, die ziet mij liever met een Zara Sun of Zara Curry lopen. En als ik hem nog niet tegenkom de komende maanden, dan wacht ik braaf tot eind september, dan mag ik van Michael een doek aanschaffen, omdat we bij het eind van de zwangerschap aangekomen zijn, haha. En dan beslissen welke doek het echt gaat worden... Zoals je al leest, 't is echt kwijl kwijl kwijl hierzo. Ik had niet verwacht dat de liefde voor draagdoeken zo met me op de loop zou gaan en ik draag nog niet eens!

Soms zou ik wel eens willen dat het al zover was dat ons meisje geboren mag worden, des te eerder kan ik haar gezellig en knus bij me houden en dragen.

Ik ben inmiddels al zo enthousiast dat ik helemaal blij kan worden als ik iemand voorbij zie komen met een draagdoek of goeie ergonomische drager. En dan bedoel ik niet die BabyBjörn-dingen, want ik heb echt geleerd dat die helemaal niet goed zijn voor de ergonomie van je baby. En 't is bizar om te zien hoeveel mensen eigenlijk rondrennen met zo'n ding en het niet weten.. Ik wist het tot voor kort ook niet! En eigenlijk is dat zo jammer, want de ergonomische opties zijn zoveel leuker en zoveel beter!

Dus voor nu nog neuzen naar prachtige doeken en geweldige foto's voorbij zien komen op de fb-groep Draagpraat waar je de meest heerlijke en blije en lieve slapende kindjes voorbij ziet komen.. En geduldig afwachten... Heeeeeeeel geduldig....

AAH, ik ben draagdoekverslaafd!

10 jaar geleden

ik heb sinds kort ook een draagdoek aangeschaft..lijkt me heerlijk om de kleine ukkepuk lekker dicht tegen me aan te kunnen dragen..ben er helaas alleen nog niet zo handig in als ik had gehoopt haha en lig er regelmatig mee in de knoop ;) blijf het toch proberen en hoop er handiger in te worden! zijn er inderdaad wel in ontzettend leuke en mooie kleurtjes!

10 jaar geleden

Ik ben ook gek op het dragen van mijn kind...ik ben moeder van mijn6kids mijn jongste dochter is 3 maanden en vindt het heerlijk in de draagdoek heb er inmiddels meerdere maar de hoptye heeft toch mijn voorkeur...

10 jaar geleden

Ik heb het geprobeerd bij mijn oudste, maar daar lukte het niet. Ik denk een combinatie van dat ik er de rust niet voor had om het goed te kunnen proberen, en een drukke baby die echt niet zo gedragen wilde worden. Bij mijn jongste lukte het wel, die heb ik heerlijk gedragen! Tot de winter, ik zat in de knoop met mijn winterjas en baby in een skipakje en dat lukte allemaal niet in die doek. Nu wil ik het eigenlijk soms wel weer proberen, maar meneer is inmiddels 15 maanden en wil niet meer in de doek.... Vind ik best wel jammer, maar ja, hij moet het ook leuk vinden toch.