{{ message.message }}
{{ button.text }}

Herstel na je zwangerschap en hoe ik het onderschat heb

Post Partum Story 1

Afbeelding blog 'Herstel na je zwangerschap en hoe ik het onderschat heb' Achtergrond blur afbeelding

Huppa, zo stond ik weer hoor na mijn "droombevalling" van pakweg 4 uurtjes zonder pijnstilling stond ik na 2 dagen alweer op mijn benen. Niet geheel omdat het zo leuk was en omdat ik bezig was met dingen in huis of met de leuke kraamvisite, maar omdat we terug moesten naar het ziekenhuis omdat James niet wou drinken. Heel fijn was dit dus niet, maar hierdoor dacht iedereen al dat ik volledig hersteld was. Fysiek ging het zoals eigenlijk alles bij mij helemaal volgens het boekje. Ik heb geen een keer pijnstilling geslikt, ik ben door gegaan. Mentaal is wel een heel ander verhaal, keer op keer wordt ik op de feiten gedrukt dat het niet helemaal lekker gaat. Ik moet aan mijn nieuwe leven zo erg wennen, de zorg voor een wezentje wat zo afhankelijk van jou is, je beperkte vrijheid (mede mogelijk gemaakt door de coronacrisis), het thuiswerken, het minder werken, het anders werken én 24/7 met elkaar zijn. Geloof me, dat is een hele verandering als je altijd erg veel zelf deed (zonder hier 22342342342x over moest nadenken). Sommige dagen gaat het goed, andere dagen gaat het ruk, het kan een herfstdip zijn, maar het is iets wat niet snel verdwijnt.

Maar elke keer probeer ik mijzelf positief te onderbouwen; "Het komt goed, iedereen moet aan een nieuwe rol wennen, maar waarom lijkt het dan alsof ik de enige ben?"

Was jij snel hersteld na je bevalling? En heb je tips? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je