{{ message.message }}
{{ button.text }}

Herstel na de keizersnede?! Onwijs onderschat.

Afbeelding blog 'Herstel na de keizersnede?! Onwijs onderschat. ' Achtergrond blur afbeelding

~ Het herstel ~

Herstellen na een keizersnede, wat heb ik dat onderschat. Ik dacht, zes weken rust nemen, dat moet mij zeker lukken! Maar stiekem wist ik, dat ik daar te ijverig voor ben. Te snel weer “mezelf” willen zijn en oh zo een hekel aan heb wanneer ik afhankelijk moet zijn van een ander.

De eerste 3 weken ging het aardig, niet bukken, alleen mijn dochter tillen, niet stofzuigen/dweilen en noem maar op. Daarna had ik al gauw, oh lekker, weer eens lekker koken! Daar heb ik zin in. Maar oh, als dat lukt, waarom niet de was doen?! En als dat ook goed gaat, waarom niet de badkamer en wc schoonmaken?!

Noem het eigenwijs of niet stil kunnen zitten, maar het was achteraf niet heel slim. Niet slim om zo snel te vergeten dat ik net een keizersnede heb gehad. Dat ik net voor het eerst moeder ben geworden. Dat 24/7 moeder zijn al best pittig kan zijn. Met alle hormonen die er ook nog eens bijkomen. Daarnaast ben ik ook intensief bezig geweest om de borstvoeding op gang te kunnen krijgen. Alles uit de kast gehaald, maar helaas te weinig productie had. Onwijs genoten van de intieme momenten die ik wél heb gehad, met mijn dochtertje.

Wat ben ik na twee maanden mezelf tegengekomen. Waar sporten ook zo goed begon, maar helaas na twee weken enorm last van mijn rug kreeg.

Vaak wordt het onderwerp “herstel” weggewuifd. Hup, lachen, doorgaan en doen alsof alles goed met je is. Terwijl een bevalling iets moois maar ook iets pittigs is! Alsof het een sport is om na een week van alles te kunnen doen (chapeau als dit je wél lukt). Het geeft helemaal niets hoelang jij erover doet om te herstellen. Je bent net zo’n sterke mama als een ander, net zo gewaardeerd en net zo goed bezig! Dat heb ik nu mezelf geleerd. Alles op MIJN tempo. En oh, van die mensen die altijd maar vergelijken. Wees lief voor elkaar, je weet niet wat een ander mee heeft gemaakt.

Conclusie, ik heb het allemaal enorm onderschat. De keizersnede, borstvoeding, voor het eerst moeder zijn en het weinig slapen o.a.

Een wijze les voor mezelf: “leer tot rust te komen en wees geduldig , met alles. Uiteindelijk zal de tijd het leren”.

Acceptatie is het begin naar je herstel. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je