{{ message.message }}
{{ button.text }}

Herfst/Winter blues.

‘zachtjes tikt de regen op mijn zolder raam, ’t ritme van de eenzaamheid..’ zong Rob de Nijs.. Ik kijk naar buiten en zo voelt het..

Afbeelding blog 'Herfst/Winter blues.'

Ik schrijf deze blog terwijl ik achter mijn laptop regelmatig naar buiten loop te staren. Het is herfst!Niet officieel, niet volgens de kalender, maar het is herfst. Het waait en regent, het is grauw. 


Mijn gemoedstoestanden veranderen met het weer mee. Zodra de dagen korter worden, wordt mijn energie lengte ook korter. Nu ben ik om 19uur helemaal moe, over een paar weken is dat al om 17uur, zodra het donker begint te worden.
Waar sommige mensen in een verkeerd lichaam ben geboren, roep ik wel eens voor de gein dat ik in een verkeerd land geboren ben. Al is van land veranderen makkelijker dan van lichaam veranderen, maar dat is een heel ander verhaal.
Wie kent dit? Wie heeft ook last van de winter/herfst blues?

Sinds een week heb ik vakantie (lees: contract niet verlengd, alle vakantiedagen opgenomen) en zit ik thuis. Gelukkig gaan we over 2 dagen lekker naar de zon, spannend voor het eerst vliegen met de kleine man van 11 maanden. Deze regelteef heeft de koffer al voor 80% ingepakt en is alles al 3 keer langs gelopen, want voor Uk mogen we toch niets vergeten.

Maar goed, ik zit dus thuis, want ik hoef niet meer naar het werk. We hebben besloten om Uk wel naar de opvang te laten gaan en wel nog naar de oma’s te laten gaan. De oma’s wilden dat graag. Wel breng ik hem wat later en haal ik hem eerder op. Zo heb ik de tijd om te solliciteren en het huis van boven tot onder weer eens goed onder handen te nemen. In ieder geval, dat is de bedoeling, want terwijl ik naar buiten kijk voel ik de energie uit mijn lichaam glijden.

Ik háát het om hele dagen thuis te zitten, alleen een poetsvrouw/huisvrouw te zijn. En het is gewoon niet het weer om lekker naar buiten te gaan en een frisse neus te halen, om daar weer energie van te krijgen. Al zal ik daar gewoon schijt aan moeten hebben, want douchen en droge kleren aan en het is weer klaar.

Overigens, niet de hele herfst is slecht. De mooie herfstdagen, je weet wel met dat kleine zonnetje die door de bruin/oranje bladeren probeert te schijnen, met je laarzen trappend door de bladeren op de grond, heerlijk! Maar die dagen zijn nog ver weg, want het is nog helemaal geen herfst. Meteorologisch gezien is het nog zomer!

Wie heeft voor mij de ultieme tip(s) om komende ‘R maanden’ vol energie door te komen?

Ik hoor ze graag! Graag wel haalbare, want natuurlijk zou ik elke maand wel een weekje naar de zon willen, haalbaar is het helaas niet. ;). 

hello autumn.jpg

Nog een paar dagen en dan is het officieel herfst, hopelijk veel van dit soort heerlijke dagen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je