{{ message.message }}
{{ button.text }}

Herfstvakantie in huis

Afbeelding blog 'Herfstvakantie in huis '

De herfstvakantie is alweer halverwege en als ik nu naar buiten kijk dan is het echt herfstweer! Regen en grauw oftewel weer om lekker binnen te zitten en vooral heel veel spelletjes te gaan spelen. Knutselen en tekenen is ook favoriet op het moment en voor Freeke vooral de werkjes die binnen no time klaar zijn. Madam produceert het liefst zoveel mogelijk kunstwerken op een dag. 

Vandaag deel ik een aantal van onze favoriete activiteiten om te doen tijdens de herfstvakantie.

Nu deelde ik op mijn Instagram al een foto van Freeke als herfstprinsesje en zo'n kroontje maken is super makkelijk! Er zullen vast betere manieren zijn, maar ik gebruik gewoon heel veel nietjes en niet alles aan elkaar. Wil je het wat steviger, gebruik een stevig touw of een strook dik karton en bevestig daar alle blaadjes met nietjes op. Met een nietmachine aan de haal is natuurlijk niet geschikt voor kinderen, maar paraderen in huis als een waar herfstprinsesje natuurlijk wel.. Wil je de kinderen zelf laten plakken. Gebruik dan een strook dik karton en laat ze de (zelfgezochte) bladeren hier op plakken. Gelijk een mooi excuus om buiten herfstbladeren te gaan zoeken.

De tent van Abel wordt hier in huis nog geregeld opgezet. Kinderen kunnen zelf bedenken hoe ze de tent gaan opzetten en hoe leuk is het om in huis in je eigen tent te gaan picknicken. De oudste pakt het liefst een aantal kussens en maakt er een fijn chill plekje van. 

Als gastouder en als mama is het hier in huis vaak een drukke boel. De activiteiten voor de jongere kinderen moeten vooral niet te lang duren, want de concentratie is vaak snel weg. Wat de kinderen leuk vinden om te maken, zijn dieren van herfstbladeren. Denk aan een leeuw bijvoorbeeld. Print het hoofd van een leeuw uit en laat je kind de manen plakken van bladeren of lekker simpel, het egeltje van bladeren. Snel resultaat en past helemaal bij de herfst!

Iets lekkers bakken! Helemaal in de herfstsfeer zijn natuurlijk de bekende Paddenstoelencakejes van Koopmans. Super makkelijk en ook nog eens mega populair bij Freeke! Pepernoten bakken is ook favoriet en het gaat dan gelijk zo lekker ruiken in huis. 

Een herfstbingo. Op Pinterest kun je ontzettend veel Bingo's vinden voor buiten in het bos. Ga lekker het bos in en zoek alles wat op je bingokaart staat. Je hebt gelijk een fijne wandeling en de kinderen kunnen al zoekend het bos ontdekken.

Een gezellig filmmiddagje houden in je pyjama. Na al die activiteiten en wandelingen is even niks doen natuurlijk ook zeer welkom. Op Disney+ staan zoveel mooie films dat wij altijd wel iets kunnen vinden om te gaan kijken. Populair nu bij de oudste twee is Onward en Freeke kijk nog steeds Frozen 2 op repeat. 

We hebben nog veel meer dingen die we graag doen. Spelletjes, schminken, tekenen, dansen, alles om het gezellig te maken in huis. Die gezelligheid kunnen we in deze tijden wel extra gebruiken toch? 

Ik ga vandaag met de kinderen een cake bakken en we gaan een 'fantasie kabouter paddenstoel' schilderen. Dit bedacht Freeke zojuist en vind ik een super leuk idee! Foto volgt ;-)

Fijne herfstvakantie nog!

Liefs,

Janneke

Afbeelding blog 'Herfstvakantie in huis '

De tent van Abel

Afbeelding blog 'Herfstvakantie in huis '

Het egeltje wat je mooi kunt versieren met blaadjes

Afbeelding blog 'Herfstvakantie in huis '

Tijdens de bingo zoektocht in het bos kom je de mooiste paddestoelen tegen

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je