{{ message.message }}
{{ button.text }}

Here we go again....

Ik ben op weg naar mijn intake bij een nieuwe psycholoog. Het lijkt al bijna gewoon te worden...

Afbeelding blog 'Here we go again....'

En heel eerlijk gezegd voel ik er niet zoveel bij. Niet zenuwachtig, niet gespannen. Gewoon op weg naar een gewone afspraak, lijkt het. Totdat ik bij het juiste adres aan kom. Psychologenpraktijk, staat er op het bordje bij de deur. Oja.... Veel te vroeg neem ik plaats in de wachtruimte en bij alle mensen die na mij binnenkomen volgt er een begrijpende blik naar elkaar zonder verder iets te zeggen. Nadat ik binnen ben geroepen zit ik binnen enkele momenten al te huilen en is het voor mezelf weer glashelder waarom ik hier ben. De week voorafgaand aan deze afspraak ging het niet zo goed. Sneller geïrriteerd, moe, onredelijkheid en snel uitvallen. Zo erg dat mijn dochter na een ochtend mopperen van mijn kant aan me vroeg wanneer ze weer naar school mocht. 'Hoezo?', vroeg ik, 'wil je liever naar school dan een dagje met mama te zijn?'. 'Ja.. ', antwoordde ze voorzichtig. Ik stopte de auto en met tranen in mijn ogen vertelde ik dat ik daar verdrietig van werd, dat zij er niks aan kan doen, dat mama een beetje ziek is en naar de dokter ga die me beter gaat maken. Ze knikte en kijkt me een soort van begrijpend aan. We spreken af dat zij en haar broertje gaan proberen beter te gaan luisteren en dat ik ga proberen minder te mopperen. Na een dikke knuffel en kus, stap ik weer achter het stuur en rijd vechtend tegen de tranen verder.

Mijn toekomstig behandelend psycholoog doet de intake met de hoofdbehandelaar om samen een helder beeld van mijn klachten te krijgen en ze stellen vragen die confronterend zijn. Moeilijk, maar fijn. Tijdens de intake al heb ik het gevoel nu eindelijk op de juiste plek te zijn. De juiste plek voor mij, voor hulp. Ik ben het beu, zo ontzettend beu. Al meer dan 2 jaar. Beu om niet mezelf te zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je