{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help; zwaar irritante schoonzus

Ik word gek van haar en het ergste.... ik kan bij niemand terecht want niemand begrijpt het!

Afbeelding blog 'Help; zwaar irritante schoonzus'

Ilona, zo heet ze. Mijn schoonzus. We zijn nu in een stadium van extreem aardig tegen elkaar doen beland en het breekt me op...

Hoe het begon: 
Hoe kan het ook anders... bij mijn man. Ik houd van hem (logisch), maar we zijn wel gelijk aan elkaar en dat betekent dat we wel eens flinke ruzie hebben. Ik vind dat normaal en als we het goed gemaakt hebben is alles uit de lucht. Ook mijn man vindt dit normaal en we zijn echt in balans samen. Dat vindt Ilona, de zus van mijn man dus niet. 

Zij heeft zo'n relatie waar nooit echt iets wordt uitgesproken en altijd de schijn wordt opgehouden dat alles goed gaat. Verschrikkelijk irritant! Ze praat al een tijdje op mijn man in dat het niet normaal is als je vrouw zo heftig tegen je in gaat om bijvoorbeeld een opvoedkwestie. Gelukkig trekt mijn man er niet zo veel van aan maar sinds dien (het achter mijn rug om met mijn man bespreken wat ik fout doe) vind ik haar niet zo aardig. 

De druppel: 
Ilona houdt er van als alles gepland is, op een feestje bij haar is de muziek vooraf bepaald en zitten er beschermende lakens over de meubels... je weet maar nooit! Ook moeten bij binnenkomst de schoenen uit... Normaal niet zo'n probleem maar op een redelijk groot feest (2 jarigen) en redelijk wat mensen, niet relaxt. Daarnaast had ik lekker hoge hakken aan en een panty. Ik wilde mijn schoenen niet uit doen want dan heb ik zo een ladder in mijn panty. Ilona was het er niet mee eens en weet je wat ze doet.... Ze zegt niet tegen mij dat ze het vervelend vindt, nee dat zegt ze tegen mijn man. Die vervolgens aan mij komt vragen mijn schoenen uit te doen. Boem. Daar gingen we, mijn man en ik en Ilona bleef maar lachen en ons richting de tuin duwen, want o wee als iemand het doorhad.... Resultaat: Ik weg (op schoenen), mijn man boos mee en Ilona zwaar beledigd.

En nu...: 
Mevrouw heeft nooit meer iets gezegd er over (en eerlijk is eerlijk, ik ook niet...). Maar nu nodigt ze ons uit voor de verjaardag van haar zoon. Wat moet ik doen? Ik wil niet weer in herhaling vallen, al kan ik me nu wel voorbereiden met sokken of iets dergelijks. Maar uit principe wil ik niet gaan als we er niet eerst over gepraat hebben. Mij man vindt dit eng en is bang dat het weer uit de hand loopt. maar ik wil wel bij mezelf blijven en niet (net als Ilona) doen alsof er niets gebeurd is. 

Wie heeft tips? Hoe moet ik dit nu weer aanpakken. Want hoe je het ook wendt of keert... Ze is familie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je