{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help !!!! (Schoon) familie

Lieve ( oppas) oma veranderd in een voor haar kleinkinderen onbekende vrouw.

Afbeelding blog 'Help !!!! (Schoon) familie '

13 jaar geleden kregen wij onze eerste dochter 2,5 jaar later onze tweede.

Mijn schoonmoeder gaf aan heel graag op te willen passen dus zo gezegd zo gedaan. Drie dagen in de week werken vond ik zat al had mijn schoonmoeder het liefst 7 dagen in de week opgepast. Op de dagen dat ze niet oppaste was ze eigenlijk dagelijks bij ons over de vloer om ,al was het maar even ,bij haar kleindochters te zijn.  Te pas en te onpas stapte ze met de sleutel die zij had bij ons naar binnen. Niet echt fijn maar ik heb er nooit een probleem van gemaakt. Ik kon " gebruik" maken van haar als oppas oma waardoor ik kon werken dus vond ik dat ik haar ook in ons leven toe moest laten als zij niet oppaste. Na 7 jaar oppassen overleed mijn schoonvader. Mijn schoonmoeder bleef oppassen haar kleindochters sleepten haar door , zoals ze zelf altijd zei, het rouwproces heen. Tot zij op een dag een andere man leert kennen. Helemaal goed zou je denken. Binnen een week woonden ze samen. Deze man had 10 weken hiervoor zijn vrouw verloren!!!! Eea valt natuurlijk niet voor iemand anders in te vullen maar wij vonden dit allemaal wel wat snel gaan.

Maar goed het zijn twee volwassen mensen wie zijn wij om daar een oordeel over te vellen.

Maar wat ons ,maar met name onze dochters ,heel rauw op het dak viel was dat hun oma veranderde van een lieve oma in een hatelijke manipulatieve vrouw. Het oppassen was voor haar een blok aan haar been geworden. Terwijl ik aan het werk was en in de veronderstelling was dat oma op onze dochters paste liet zij ze alleen. Vertrok zij soms voor uren achtereen terwijl ik in de veronderstelling was dat oma bij mijn dochters was , was oma thuis bij haar vriend en waren mijn dochters alleen.

Eea werd duidelijk toen een van de twee ziek thuis was en ik belde hoe het ging. Oma was er niet die was even weg had ze gezegd tegen mijn dochter. Maar dat even werd 3 uur.

Zo ging oma ook boodschappen doen precies op het tijdstip dat mijn dochters voor de lunch pauze thuis waren.

Verder bekritiseerde zij onze kinderen voortdurend ook door met de oudste over haar jongere zusje te roddelen terwijl onze jongste dochter van toen 8 jaar dat woordelijk kon volgen.

Dreef zij samen met haar nieuwe vriend onze kinderen in een hoek door ze met allerlei persoonlijke vragen te bestoken, moesten ze bv zeggen ,door het een cijfer te geven , hoe leuk ze de nieuwe vriend van oma vonden.

Oma was er niet meer , zij was een totaal andere vrouw geworden dan de oma die mijn kinderen kenden van de jaren daarvoor.

Wij als ouders hebben mijn schoonmoeder regelmatig aangesproken  op haar gedrag en haar verteld dat het zo niet goed ging.

Nou haar vriend mocht onze kinderen niet hij vond ze veel te stil ????? (8 en 11 jaar oud en voor ons echte hele makkelijke en lieve kinderen.) En had al helemaal geen zin om er drie dagen in de week op te passen.

Uiteindelijk is eea gigantisch geëscaleerd en heb ik mijn schoonmoeder de deur gewezen.

De voltallige schoonfamilie ( op een tante en een nichtje na) heeft zich achter mijn schoonmoeder geschaard. Er wordt door niemand meer naar onze kinderen omgekeken worden niet gebeld met hun verjaardagen krijgen zelfs geen kaartje in de bus het is echt afgrijselijk wat deze vrouw en haar nieuwe vriend ons gezin hebben aangedaan. Mijn man en kinderen hebben het er ook moeilijk mee en ik zal ze dan ook nooit verbieden om hun oma en moeder te bezoeken maar ik heb dit hoofdstuk gesloten .

Dat eea niet alleen maar geëscaleerd is om wat ik hier nu heb omschreven heb mag duidelijk zijn. Helaas is de band die ik met mijn schoonmoeder had nooit echt goed geweest. Ze vond mijn schoonzus haar dochter dus altijd veel mooier en liever dan mij en ventileerde dat ook als zodanig. Ze kon het niet laten om bv te zeggen dat ik gele tanden had en die van haar dochter pas mooi waren. Dat ze de tv van haar dochter mooier vond en ook het eten was daar altijd fantastisch.

Dat ze minstens drie keer per week met ons mee at vond zij kennelijk geen probleem.

 Ik heb dat alles altijd maar naast mij neergelegd en ter kennisgeving aangenomen en gedacht het is de moeder van mijn man en de oma van mijn kinderen. Maar de maat is nu vol de grens is bereikt.

Ik hoop dat mijn man en kinderen hun weg hierin zullen vinden ondanks dat mijn schoonmoeder nog steeds bezig is, nu al ruim 2 jaar lang, om mij haar schoondochter zo zwart mogelijk te maken wil ik ze niets opleggen.

Het moet hun keuze zijn wat dat ook zal zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je