Snap
  • Mama

Help! Opeens staat de buurvrouw voor het raam..

Huilend staat ze voor de deur. De buurvrouw (80+) van 3 huizen verder ..

Mijn buren zijn bijna allemaal wat oudere mensen. Zo ook deze buurvrouw van in de 80. Ik heb net de jongens een broodje gegeven en ineens staat ze voor het raam. Ik loop naar de deur, doe de deur open en zie haar huilend staan. Of ik alsjeblieft hulp wil halen want haar man ligt op de grond..

Ik zeg tegen de jongens dat ik even naar de buurvrouw loop, pak mijn sleutels en loop met haar mee. Ze zegt nog een paar keer dat ik niet mee hoef te lopen omdat anders de kinderen alleen zijn. Nog altijd denkt ze aan een ander! Daar aangekomen vind ik haar man half op de grond, half op de trap. Zijn voet was al gebroken doordat hij vorige week van de fietst was gevallen. Helemaal bezweet en spierwit zit hij daar. Langzaam zakte hij nog een traptrede lager en ik probeer hem omhoog te krijgen. Dat ga ik nooit alleen redden. Zijn vrouw nog steeds in paniek, weet het ook allemaal niet meer. Ik wist dat ze sinds kort thuishulp hebben dus zoeken naar een telefoonnummer. Gebeld en er was gelijk iemand onderweg. Meneer een glaasje water en ik ondertussen even snel naar mijn eigen huis gerend. Binnen een minuut was de hulp er. Samen meneer opgetild en in bed gelegd. Gelukkig was hij alweer bij en kreeg weer praatjes. Ik ben gauw weer terug naar de jongens gegaan maar waar ik mij het meest over verbaasde was dat de hulp binnen een minuut ook weer weg was!

Is het echt zo erg met de zorg? Worden ze echt zo maar weer alleen gelaten?  Een glaasje water en het is weer goed? Die mensen hebben vroeger zo hard gewerkt alles voor ons en ons land gedaan.  Wat ze kunnen dat doen ze alsnog en dan krijgen ze dit??

Ik schaam me voor dit systeem Nederland! 

8 jaar geleden

Inderdaad al is het maar even voor een kopje thee! Triest dat het allemaal zo gaat..

8 jaar geleden

Bizar zoals dat hier is geregeld. Goede buren zijn in dit geval goud waard!!

8 jaar geleden

Belachelijk hé........... dat niemand dan even bij ze blijft al is het maar een uurtje om even te praten enzo.

8 jaar geleden

Het systeem in Nederland roept steeds meer vraagtekens, onbegrip en harde confrontaties op. Doffe ellende!