{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! Mijn dochter is een spook!

Onze dochter Evi is een vrolijke 4 jarige. Ze is sociaal en vriendelijk en gaat graag naar school. Maar ze is ook gruwelijk eigenwijs en een beetje opstandig. Prima hoor, dat mag, het hoort er allemaal bij.

Afbeelding blog 'Help! Mijn dochter is een spook!'

's Avonds gaat ze goed naar bed toe, eerst een pyjama aan, vervolgens een vitamientje en tanden poetsen en dan nog een verhaaltje voor het slapen gaan. De ene keer ligt ze zo te slapen en de andere keer ligt ze nog even te kletsen met haar knuffels en valt ze wat later in slaap. Maar ook vaak komt ze binnen een half uurtje de woonkamer in lopen en zegt ze "Mama, ik heb nog dorst." Of "Mama, ik moet poepen." Of "Ik kan niet slapen."

Nu wonen wij in een appartement en is dus alles gelijkvloers. Het is 4 stappen vanaf haar slaapkamer naar de woonkamer. Ze hoort ons natuurlijk nog en de tv die aan staat. Slapen wil ze liever niet, ze lijkt niks te willen missen, maar daar zullen vast wel meer kids last van hebben.

Maar nu komt ons dilemma: 's nachts als wij liggen te slapen wordt madam regelmatig wakker. Voorheen was dat niet zo'n punt, want dan kroop ze bij ons in bed en sliep ze weer verder. We zijn er aan gewend geraakt en worden zelfs niet snel meer wakker van haar.

Maar de laatste tijd gaat ze spoken door het huis. Terwijl ze de volgende ochtend weer gewoon naar school moet. Zo trof ik haar weleens aan in haar eigen bed met de iPad, als ik dan wakker werd om naar het toilet te gaan. En dan neem ik die weg en zeg dat ze moet slapen. Dan hebben we het er de volgende dag over dat ze 's nachts hoort te slapen. Dat gaat dan weer een aantal nachten goed, maar vervolgens gaat ze toch weer spoken in huis.

Laatst vond ik haar slapend op de bank, nadat mijn wekker was afgegaan. Ik maakte haar wakker en vroeg haar waarom ze daar lag. Haar antwoord: "Mijn bed ligt niet lekker." Tja, wat zeg je daar dan weer op... Weer een andere keer vond ik haar naast me in bed nadat mijn wekker weer was afgegaan. Ik liet haar nog even liggen zodat ik boterhammen kon smeren en klaarzetten. Dus ik loop de keuken in en de vriezer stond open. En raad eens wat er in de woonkamer op tafel lag... inderdaad een ijsstokje en papiertje. De kleurpotloden stonden op tafel en een berg met volgekladderde A4tjes. De kasten stonden open en over de hele vloer voor de tv die aanstond, lag er klei.

Juffrouw spook was wel erg aan het spoken geweest.

Toen hebben mijn man en ik maar besloten om de deur naar de woonkamer op slot te doen 's nachts. Voor de keuken hebben we een hekje die ook voortaan dicht blijft. Ik ben flink boos geweest op haar en heb nogmaals de regels goed met haar doorgesproken. Hopend dat het nu goed gaat en dat ze 's nachts slaapt in plaats van spookt.

Maar je voelt hem al aankomen, na een aantal nachten ging ze weer spoken. We hadden dit keer de deur niet op slot gedaan en daar zat ze weer om 3 uur 's nachts tv te kijken. Ik werd wakker van het geluid en ging kijken. Ik heb haar met weinig maar wel duidelijk geïrriteerde woorden naar bed gestuurd. Ik vraag me dan ook weleens af waar ze de energie vandaan haalt om de dag daarna door te komen. Op een of andere manier redt ze dat en ik snap er niks van. Dus we sluiten weer de woonkamer af en zo ook de keuken.
Afgelopen nacht klom ze rond 2 uur weer bij ons in bed. Dat had ik nog gemerkt en ik ben vrijwel direct weer in slaap gevallen. Een uurtje later werd ik wakker. Ik hoorde stemmen... Waar komt dat toch vandaan? Ik stap uit bed en loop de gang op. Er komt een zwak licht uit Evi's kamer. Ik ga kijken en vind haar daar met mijn telefoon, die ze op de een of andere manier ontgrendeld heeft, in d'r bed filmpjes te kijken. De batterij was nog 28% toen ik naar bed ging. Nu nog maar 14%. Oftewel een dik half uur heeft ze zeker wel gekeken weer. En boos dat ik was zeg. Ik heb hem afgepakt en gezegd dat ze voortaan in haar eigen bed moest blijven totdat ik haar eruit haal. Niet meer bij papa en mama in bed en dat ze zeker geen telefoon van ons mag pakken. Wij gebruiken die als wekker.

Ik ben voortaan door mijn energie en manieren van aanpakken heen. Ik weet niet meer wat ik met haar aanmoet zo. Heeft iemand nog ideeën of suggesties? Please help me, want zo kan het niet langer. Mijn huis voelt zo niet meer als thuis. Ik vind het verschrikkelijk om alles op slot te hebben.

De vriezer stond open. En raad eens wat er in de woonkamer op tafel lag... inderdaad een ijsstokje en papiertje. De kleurpotloden stonden op tafel en een berg met volgekladderde A4tjes. De kasten stonden open en over de hele vloer voor de tv die aanstond, lag er klei.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je