{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help me please lady's!

Wat ons word geflikt, daar zijn geen woorden voor. Geef me positieve energie, pleasee!

Afbeelding blog 'Help me please lady's!'

Titel.. Ja, wat voor een titel moet ik deze blog is geven? 

 • Lady's i need some help?
 • We staan aan de afgrond en ze laten ons staan.
 • Financieel 1 stap naar voren dan 3 stappen terug.
 • Loyaal aan je baan, tot hoever?
 • De Sterwerknemer! Het minste loon.
 • Loze beloftes.
 • Promitie!! Zonder het salaris? Wat?
 • Wel de lasten, niet de lusten.
 • Oplichter in het binnenland.
 • Genaait waar je bij staat.
 • Valse hoop.
 • De een zijn dood, de ander ze brood.
 • McDonald's, wat een #@!??!@+#!! "bedrijf".

Net nadat ik net mijn Blog posten over hoe leuk onze dag vandaag was, belt mijn vriend op.. 

Hij heeft promotie gekregen begin van deze maand. SUPER!! Dit kon wel is onze redding van de schuldsarnering zijn!! 

Maar deze gieren, deze oplichters, deze wet omzeilers, deze onmenselijke mensen bieden hem een "salaris" van, waar doe je het voor?! 

Ik ben zooooo kwaad!! 

Dit is niet alleen deze keer, dit gaat al jaren zo! Ik ben het zo zat!! Ik stond gistere avond al op het punt deze Blog te schrijven maar ik hielt me in.. Nu moet het ERUIT!!

Hier is hoe dit begon..

Mijn super hard werkende, loyale, stermedewerker, hart voor de zaak hebbende, lieve vriend, kreeg promotie! Omdat hij zo hard werk, zo veel over heeft voor goede service aan zijn gasten, alles netjes en schoon houd in de zaak, alle apparaten onderhoud, hij weet wat cijfers inhouden en wat hij ermee moet doen, hij weet wat er dratisch veranderd moet worden en wat kosten wat kost zo moet blijven, hij heeft echte mensen kennis en is zelf thuis nog voor die kl#@?za!?@n aan het werk. Met promotie bedoel ik zijn EERSTE promotie, bijna 2 jaar terug. (Ja, hij heeft al is eerder "promotie" gehad).

Hij kreeg zijn eigen zaak, onder zijn leiding. Een zaak die slecht liep. Een zaak met mensen die niet wisten waar ze mee bezig waren. Ze wisten blijkbaar niet dat "FastFood" ook echt SNEL betekend, slomme slakken. De werknemers waren zichtbaar zwaar gedemotiveerd omdat ze niet goed waren in hun werk en ze wisten dat zelf ook. Ze konden er alleen niks aan doen omdat niemand de tijd en moeite in hun had gestoken. TOEN!! Kwam mijn vriend, de HELD! En hij redde de zaak! Nee, ik overdrijf niet! Mensen kwamen met plezier werken onder hem en wisten goed waar ze aan toe waren. Het werd weer gezellig, er werd weer sneller gewerkt en ze werden beter in wat ze deden. Dit zag je (volgens mijn vriend) ook terug in de cijfers, er werd geen of minder verlies gedraait.

Toen hij er onderhand al zo'n JAAR kei hard stond te werken en al meerdere malen om salaris verhoging had gevraagd, werden hem steeds bergen beloofd maar de beloftes werden niet nagekomen. Dus wel de lasten, niet de lusten. Mijn vriend werkte over (tot mijn grote ergernis!), hij werkte thuis, ookal was hij vrij moest hij de telefoon opnemen en mails beandwoorden, hij moest reactie geven op cijfers, elke dag! Daar was hij vaak bijna een uur mee bezig. Hij maakte roosters en als die op werk niet afkwamen, maakte hij ze thuis af. WIE DOET DIT NOU?!!! Juist, mijn vriend..

Tijdens kerst dinner werd hij uitgeroepen tot "Service Manager van het jaar" en zijn restaurand werd bekroont met "Best verbeterde zaak"  of zoiets.. Dus deze erkenning kreeg hij wel, van baas op baas en hoogste baas, eigenaar en collega's. Waarom dan niet het bijpassende salaris!!!??

Na dus bijna een jaar kwam de donderslag. Opeens miste hij precies 100,- uit een geld kistje waar alleen hij de sleutel van had (yeah right.). Hij had dit NIET gestollen, wat moet je met 100,- als je elke dag 5.000,- wegstord? Toch was hij in paniek, want hij wist niet waar het was. 'Mischien ben ik een bonnetje kwijt geraakt, in mijn gaotische hoofd?!' zei hij tegen me. Hij werd beschuldigt van DIEFSTAL en meteen uit zijn functie gezet. Natuurlijk net voordat hij salaris verhoging zou krijgen.. De zaak ging weer aan gord en mijn vriend werd over geplaatst..

In de tussen tijd zijn er nog veel meer naaistreken onze kant op gekomen, vakantie uren die niet worden uitbetaald, ziekte uren die niet worden uitbetaald. Ik zal geen uitgebreiden hierover nog vertellen, dat word zo saai.. Maar de zaken lopen bij de horeca vakbond en we zijn bereid naar de rechter te stappen.

NU, begin deze maand, wat ik dus al zei, heeft hij weer promotie gekregen.. Hij krijgt weer zijn eigen zaak. Een laptop mee naar huis en een telefoon van de zaak (dit is redelijk normaal toch?). Ik heb grote twijfels gehad hierover en mijn vriend natuurlijk ook. Over of hij het wel zou aannemen.. Er is nu een maand voorbij..

Gistere belde mijn vriend me op dat hij een tankpas had gekregen! Ik was over the moon!! Dat zou ons al 150,- schelen aan benzine per maand! Komt hij thuis.. Is het de pas van zijn collega die hij even een keer mocht lenen.. Dat zei je niet aan de telefoon.. GGGRRRR, bloed kookt.

Vandaag, een uur geleden eigenlijk, mijn vriend belt me op. Ze zouden vóór 1-2 een nieuw contract met een nieuw loon voor hem hebben liggen. Die kreeg hij dus net binnen en weet je wat hun voorstel was??!!!

Deze maand 100,- erbij en dan kijken we volgende maand over nog is 200,- bij komt. ZIJN ZE HELEMAAL GEK GEWORDEN??!!!! 

Om even contrast te stellen.. Even heel persoonlijk.. Mijn vriend verdient voor FullTime werken, ongeveer 1500,- per maand. Ze restaurand manager die voor hem was (die nu overspannen thuis zit, na 2 maanden werk), verdiende 2300,-!! Dat willen wij ook!!!! Waarom zij wel en wij niet!!?

Wij verdienen dit!! Na al bijna 4 jaar in de schulden, nooit een financiele meevaller (behalve af en toe hulp van familie) verdienen wij dit. HIJ verdient dit!! Ik kan wel janken. Als ze niet met een bod van minimaal 2000,- komen voor 1-2, dan mogen we ook nog is lekker voor het echie de schuldsarnering in.. (niet dat ik dit super erg vind, maar ik voorkom het graag als dat nog kan!!) 

DIT IS TOCH NIET NORMAAL!!?!

Een hart onder de riem kan ik heel goed gebruiken, dames :(

Op je 31e, na 6 jaar bij een bedrijf en je eigen zaak bij dat bedrijf, 1500,- Per maand verdienen, dat klopt toch niet?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je