{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help, hoe laat ik los......

Als je wel wilt. maar het niet lukt

Afbeelding blog 'Help, hoe laat ik los......'

Ik durf het eigenlijk niet toe te geven, want het voelt als falen. Maar als ik het niet toe geef, dan ga ik er aan onderdoor, en ook mijn gezin.

Ik snap het ook niet, mijn leven is best goed. 2 lieve makkelijke kinderen, een lieve man die veel werkt, maar er ook echt wel is voor zijn gezin. Een leuke parttime baan. Goede vriendinnen en familie. Maar toch lukt het me op het moment niet om daar overal plezier en energie uit te halen.

Ik vind dat ik vrolijk moet zijn en alles moet geven op het werk. Ik vind dat ik mijn kinderen zoveel als ik kan de beste opvoeding moet bieden, en dat betekend ook leuke dingen ondernemen. Ik vind dat ik minimaal 2 keer per week moet sporten. Ik moet elke week het hele huis schoon maken. Ik moet elke week contact hebben met vriendinnen, en het liefst 2 keer per maand met ze afspreken. Ik moet ook nog quality time met mijn man hebben. Dan is er ook nog familie die ver weg woont en waar we ook geregeld naar toe moeten. Maar ik ben dat moeten zat, en toch kan ik dat niet loslaten. Waarom, geen idee, zou het zo graag willen, maar het lukt niet. Ik voel een druk op mijn schouders, letterlijk en figuurlijk. Ik heb op dit moment geen energie om af te spreken met vriendinnen. Om leuk te zijn op het werk. Sporten daar probeer ik me naar toe te slepen. Het huishouden doe ik het broodnodige. En ik vind mezelf ook niet de meest actieve moeder op het moment. Kan heel snel aangebrand en emotioneel reageren, op de stomste dingen. En als we het een dag druk hebben gehad, weet ik dat ik de dag erna nodig heb om bij te komen, en het liefst ook nog in de middag ga slapen.

Dus hebben jullie tips om het makkelijker te maken, om meer dingen los te laten en niet meer te hoeven, want ik kan die tips namelijk erg goed gebruiken! Ik wil weer energie hebben, ik wil weer lol hebben in alle dingen die ik leuk vind. Ik wil niet alles meer als een opgave zien. Help......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je