Snap
  • Mama
  • Gezond

Help, hoe kom ik van mijn kriebelhoest af?

Al 3 weken klink ik als een zeehondje. Al twee keer de huisarts bezocht maar die kunnen niks voor me doen.

Tijdens het eerste bezoek kreeg ik codeïne voorgeschreven maar die mag ik maar drie leer per dag. Ik sta voor de klas en train drie dansgroepen. Mijn kriebelhoest wordt alleen maar erger en na 2 uur is de codeïne uitgewerkt. Dus besluit ik weer naar de huisarts te gaan. 

Daar aangekomen moet ik eerst een half uur wachten want ze lopen uit. Inmiddels kijkt de hele wachtkamer naar mij en schuift 1 man zelfs een paar stoelen op! ????

Uiteindelijk ben ik aan de beurt en vertel ik mijn verhaal. Ze snapt dat het vervelend is en luistert naar mijn longen. Deze zijn goed. Ook met mijn zuurstofgehalte is niks mis. Mijn hartslag is wel te hoog, maar ze vergeet even dat ik daarvoor even mijn longen eruit heb gehoest. Haar conclusie. .. Niks aan te doen. Gewoon afwachten en hoestdrank.

Uhh niks aan te doen? Moet ik nu gewoon zo doorgaan? Mijn ribben doen pijn! Mijn hoofd doet pijn en ik kan soms niet eens meer normaal praten! Vooral 's avonds is het erg. Ik mag pas terug komen wanneer ik koorts krijg.

Dus help! Hebben jullie nog tips? Mijn ribben, mijn hoofd en ik willen graag dat het stopt! 

8 jaar geleden

Bedankt voor je tips. Ga ik zeker proberen. Gelukkig heb ik al dat andere niet. Alleen maar hoesten. Jij ook veel beterschap!

8 jaar geleden

Jij ook beterschap. Ik hoor zoveel zeehondjes om me heen.

8 jaar geleden

Hier precies hetzelfde volgens mij denken de buren dat er een nieuwe vestiging van pieter buren naast hun is gekomen.... ik had wel koorts die is na 1 week gelukkig afgezakt... heb een neusspray gehad want alle holtes zitten verstopt ben zelfs doof aan mijn linkeroor en mijn rechteroor daar komt wel iets van geluid binnen maar niet veel... ik heb ook codeïne pillen gehad slik paracetamol soms 6 per dag smeer vicks op mijn borst/ rug en s'avonds onder mijn voeten en draag sokken in bed dat verlicht wel het hoesten misschien helpt het ook bij jou? Verder veel thee pickwick weerstand daar zit gember in en dan met honing en de vicks inhalatie stick gebruik ik ook en dan sabbelen op keelsnoepjes die met die rode papiertjes van anti-flu en honing dropjes eten hoop dat je er iets aan hebt... en veel beterschap xxx

8 jaar geleden

Hoest ook al even nu brongier stop gehaald... Lets hope it works jij ook sterkte