Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Heimwee bij peuters?

Volgende week is het zover: we vertrekken voor  4 weken naar het buitenland voor het werk van mijn man. We hebben er heel veel zin in, we zitten op een prachtige locatie midden in de bergen. Doordeweeks moet mijn man gewoon werken, maar in de weekenden gaan we er lekker op uit met zijn drietjes.

Onze zoon is bijna 2,5 en is een heerlijk makkelijk vrolijk ventje, dat zo nu en dan een echte peuterpuber is. We verwachten geen problemen omdat we lang van huis zijn, onze zoon is niet bang voor nieuwe dingen. Maar toch vraag ik me wel eens af in hoeverre zo'n kleintje dingen meekrijgt. Hij kan zich prima herinneren dat we met kerst een kerstboom hadden of dat we in februari naar de Efteling geweest zijn. Ik ben dus ook niet bang dat hij ons huis vergeet haha. Aan de andere kant heeft hij zo zijn vaste dingetjes hier in de woonplaats en in ons huis die hij zeker gaat missen. De vele speeltuintjes, broodje eten bij een warenhuis, zijn vaste route met de loopfiets door het hondenbosje, de gastouder, de voorleesochtend, de peutergym. Ik ben echt benieuwd of hij daar heimwee naar zal hebben en of hij zich op zijn gemak gaat voelen op ons vakantieadres. 

Ik laat in augustus weten hoe het gegaan is!

10 jaar geleden

Ik ben met mijn zoontje (hij is 2) voor 5 weken naar het buitenland geweest, alleen hij en ik (man kon geen vrij krijgen). We verbleven bij familie die hij nooit ontmoet heeft, en het ging hartstikke goed! Manneke heeft de tijd van zijn leven gehad :) Komt wel goed, geniet er lekker van!

10 jaar geleden

spannend toch wel hoor. waarschijnlijk is ie zo afgeleid door al die nieuwe dingen dat ie er niet te veel bij stilkan staan.

10 jaar geleden

Gelukkig zijn kinderen meestal erg flexibel. We horen het in augustus wel. Veel plezier!