{{ message.message }}
{{ button.text }}

Heftig: mijn man zit er doorheen

Newborn mama en een 'zorgenkindje' extra: de newborn papa trekt het gewoon niet!

Afbeelding blog 'Heftig: mijn man zit er doorheen'

Ik schrijf dit met een andere naam ivm privacy maar wil wel graag mijn verhaal delen. Ik ben opzoek naar een manier om hiermee om te kunnen gaan en daarom deel ik mijn verhaal hier.

Ik hoop zo dat 2018 ons jaar wordt maar veel vertrouwen heb ik er helaas niet in. Vanaf de bevalling heb ik namelijk een andere vriend gekregen. In plaats van een zelfverzekerde stoere kerel heb ik nu een onzeker mannetje wat alles behalve aantrekkelijk is. Naast dat ik op hem afknap, is het ook erg zwaar om onze kleine alleen op te voeden en te verzorgen. Maar ik kan hem simpelweg niets vragen, hij kan het niet en durft niet voor ons kindje te zorgen.

Het begon allemaal al in het ziekenhuis. De verpleging hielp hem met de baby aankleden en verschonen, hij was steeds zo zenuwachtig dat het erg lang duurde en de baby ging huilen. Hij nam dat zichzelf zo kwalijk dat hij dan helemaal van slag en chagrijnig ervan was. Ik moest hem weer een peptalk geven om er weer tegen aan te gaan.

De kraamweek hebben we overleefd door een super fijne kraamhulp en vanaf daar heb ik het helemaal overgepakt. Ik doe alles en tussendoor ben ik de steunpilaar voor mijn man. Hij vindt het zo'n verantwoordelijkheid om papa te zijn dat hij niet meer functioneert in huis. Paniekaanvallen komen regelmatig voorbij en er is alleen nog maar een hoopje ellende van hem over.

Hij start binnenkort bij een psycholoog die hem gaat begeleiden, maar eerlijk gezegd spookt het dagelijks door m'n hoofd om mijn spullen te pakken en alleen met ons kindje verder te gaan. Misschien voelt het zelfs als een opluchting voor hem!

Echt praten kunnen we er niet over, en daar heb ik ook echt geen energie meer voor. Elke nacht ben ik in de weer met ons kindje en ook overdag doe ik alles. Sinds kort ook brengen en halen naar de opvang. Naast mijn werk run ik alles thuis en hij is blij als hij een luier verschoond heeft zonder te veel rommel... Capeau!

Wat moet ik doen? Want op dit moment heb ik twee baby's en dat houd ik zo niet heel lang meer vol..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je