{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hebben jullie dat ook?

Afbeelding blog 'Hebben jullie dat ook?' Achtergrond blur afbeelding
Ik woon in een klein dorpje en om mij heen zijn ook meerdere dorpen. Over het algemeen  is de populatie hier blank. het zijn vooral drenthen en groningers die hier wonen. zo af en toe zie je eens een buitenlands persoon of gezin.   Nu ben ik opgegroeid tussen heel veel verschillende culturen  heb in twee respectievelijke grote steden gewoond en het altijd met alles en iedereen over weg gekund.   Mar als ik nu een getint persoon, mensen zie waar van je kan zien dat ze niet van Nederlandse afkomst zijn, kijk ik daar toch weer van op. Het is heel vreemd maar omdat je ze hier zo weinig tegen komt vallen ze direct op en kijk je ze aan. Ik merk dat er dan terug naar mij wordt gekeken soms met een heel verbaasd gezicht.   En dan schiet er door mijn hoofd "o nee als ze maar niet denken dat ik ze aan staar om de verkeerde redenen" Ik ben absoluut niet racistisch aangelegd en geniet eerder van de verschillende mensen die ik tegen kom dat dat ik er antipathie voor heb. Ik schrik van de reactie van sommige mensen en dan van mijn eigen gedachte. waarom is het nu zo vreemd terwijl ik heel lang gewoon met Molukker  turken, armenen, chinezen en noem maar op in de klas heb gezeten.   Hert zelfde probleem komt naar boven als ik een stelletje zie wat homo of lesbienne is. Ik vind het zo gaaf dat die mensen daar gewoon voor durven uit te komen. Ik kijk eigenlijk naar ze omdat ik diep respect voor ze heb. Ze zijn wie ze zijn, maar ook hier wordt het wel eens verkeerd opgevat, met dezelfde denkwijze die dan bij mij begint te dagen. Ben ik de enige die hier last van heeft of overkomt jullie dat ook wel eens?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je