Snap
  • Mama

Heb jij al lentekriebels?

Lentekriebels, over zin in schoonmaken (?!) en het starten van een moestuin.....

Ik heb lentekriebels, en niet zo'n beetje ook! Het is natuurlijk nog niet echt warm buiten, maar uit de wind en in het zonnetje is het best lekker vertoeven. En komende zondag wordt het 16 graden, ik kan niet wachten!

Het begon vorige week al bij mij met het poetsen van mijn huis, ineens kreeg ik zin om schoon te maken (ik wist niet eens dat dat kon?!?). Ik ben al bijna het hele huis door geweest, van boven tot onder, alles moet schoon. En nu ben ik met de tuin begonnen. In de achtertuin heb ik alles leeggehaald en weer nieuwe plantjes geplaatst. Ik heb gekozen voor vaste plantjes met roze (fuchsia) en witte bloemetjes, om en om, dat leek mij wel een mooie combi. Aan de schutting ga ik een paar leuke gietijzeren potjes hangen met lila en witte viooltjes. Zodra alles een beetje mooi in bloei is zal ik een aantal foto's met jullie delen. 

Verder heb ik een start gemaakt met een eigen moestuin. Dit uiteraard in het kader van mijn nieuwe gezonde levensstijl (zie voorgaande blogs). Wat is er nu beter dan onbespoten groente uit eigen tuin? En het bespaart ook nog eens een heleboel geld! Ik heb bij de Action voor 0,79 eurocent een zakje met zaadjes gekocht. Er zitten zes verschillende zaadjes in: komkommer, tomaat, wortel, radijsjes, ui en lente-ui. Voor zo weinig geld koop je dit nergens! Inmiddels staan de zaadjes in potten, ik ben benieuwd of het mij gaat lukken om er een echt tuintje van te maken. Groene vingers heb ik namelijk niet echt. Maar mocht ik er echt niet uitkomen dan kan ik gelukkig bij mijn moeder terecht, die heeft wél groene vingers en weet alles van tuinieren. Heel handig!

En jij? Heb jij al lentekriebels?

10 jaar geleden

Heerlijk, dat heb ik ook even gedaan gisteren inderdaad, lekker van het zonnetje genieten :)

10 jaar geleden

Ik heb nog niet de tuin gedaan maar wel van het zonnetje genoten. Eerst heb ik in de ochtend lekker schoongemaakt en daarna alle lades opgeruimd. Wat kan een mens toch een troep hebben! Na een paar uur zwoegen heb ik dan eindelijk de tuinstoelen opgefrist om er daarna lekker op te gaan zitten!

10 jaar geleden

Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben met lentekriebels. De Action heeft inderdaad goede zaken gedaan, het is natuurlijk ook spotgoedkoop en daarom erg verleidelijk :) Succes met jullie tuintjes dames! Dat wordt smullen komende zomer! :)

10 jaar geleden

De Lidl heeft ook veel goedkope zaadjes en veel verschillende ook. Ik ga binnenkort ook weer beginnen