{{ message.message }}
{{ button.text }}

Haters gonna hate...

"Eindelijk" was het zover.. Mijn Blog werd op facebook gepost en de inmiddels bekende valse en veroordelende kudde stond weer op scherp!

Afbeelding blog 'Haters gonna hate...' Achtergrond blur afbeelding

Ondanks dat ik eigenlijk mijn Blogs schrijf voor op mamaplaats.nl komt het toch zo nu en dan voor dat er een enkeling op facebook terecht komt. Hoewel ik dit in het begin wel leuk vond omdat er veel leuke en enthousiaste reacties op waren is dit inmiddels wel anders. Keer op keer zie ik hoe moeders naar beneden gehaald worden, terwijl ze in hun verhalen juist een persoonlijke en kwetsbare kant durven te laten zien. Iets wat ik zelf juist heel knap vind! Of ik het nu eens ben met het onderwerp of niet doet er dan ook niet toe, dit gaat om iemands gevoelens en visie, iedereen heeft hier recht op. 

Wat bedoeld was als positieve blog en het feit dat ik trots op mezelf ben werd bekritiseerd en op de meest negatieve en pessimistische beoordeeld door vrouwen die mij op geen enkele manier kennen of enigzins op de hoogte zouden kunnen zijn van mijn situatie of persoonlijkheid. 

Wanneer ik dit bij anderen zag gebeuren vond ik dit altijd zo verschrikkelijk rot voor diegene! Vooral wanneer je merkte dat diegene het zich echt oprecht aantrok en gekwetst was. En soms vroeg ik me dan ook af: Hoe zou ik reageren?

Nou, bij deze kan ik er nu dus over meepraten en de conclusie is: I could care less! 

Verbazingwekkend genoeg voel ik me totaal niet aangesproken, mede dankzij het (lage) niveau waarop deze mensen hun ongenuanceerde, schaamteloze en veroordelende meningen opdringen, waarbij ze totaal niet openstaan voor ruimte voor discussie of uitleg. We zijn toch volwassen en zelfs een rolmodel, laat dat dan ook zien. Er lijkt tegenwoordig een wedstrijd ontstaan te zijn met wie het zwaarder heeft of zieliger is. Daar doe ik niet aan mee. Deze blog gaat over mij en mijn gevoel zonder enige vergelijking met anderen. Niet iedereen hoeft het met me eens te zijn, maar heb het fatsoen als een normaal mens een mening te uiten, of zeg gewoon niets.

Ik heb medelijden met mensen die niet in het bezit zijn van empathie en inlevingsvermogen, maar een overload aan kortzichtigheid geen tekort is. Deze blog is geschreven als iets positiefs in een lastige periode met de achterliggende gedachte dat uiteindelijk alles goedkomt. Chapeau dat zelfs een positieve blog als deze op zo'n pessimistische wijze beoordeeld wordt.

Dus nee, ondanks dat ik dacht altijd vrij afhankelijk te zijn van andermans mening en visie over mij blijkt dit (gelukkig) uiteindelijk niet zo te zijn! 

* De blog heb ik overigens wel verwijderd aangezien veel mensen die ik ken deze ook gelezen hebben en daaruit ook kritiek geleverd werd. En mamaplaats is juist een 'safe place' waar ik de ruimte krijg mezelf te zijn. 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je