Snap
  • Mama

Haters gonna hate...

"Eindelijk" was het zover.. Mijn Blog werd op facebook gepost en de inmiddels bekende valse en veroordelende kudde stond weer op scherp!

Ondanks dat ik eigenlijk mijn Blogs schrijf voor op mamaplaats.nl komt het toch zo nu en dan voor dat er een enkeling op facebook terecht komt. Hoewel ik dit in het begin wel leuk vond omdat er veel leuke en enthousiaste reacties op waren is dit inmiddels wel anders. Keer op keer zie ik hoe moeders naar beneden gehaald worden, terwijl ze in hun verhalen juist een persoonlijke en kwetsbare kant durven te laten zien. Iets wat ik zelf juist heel knap vind! Of ik het nu eens ben met het onderwerp of niet doet er dan ook niet toe, dit gaat om iemands gevoelens en visie, iedereen heeft hier recht op. 

Wat bedoeld was als positieve blog en het feit dat ik trots op mezelf ben werd bekritiseerd en op de meest negatieve en pessimistische beoordeeld door vrouwen die mij op geen enkele manier kennen of enigzins op de hoogte zouden kunnen zijn van mijn situatie of persoonlijkheid. 

Wanneer ik dit bij anderen zag gebeuren vond ik dit altijd zo verschrikkelijk rot voor diegene! Vooral wanneer je merkte dat diegene het zich echt oprecht aantrok en gekwetst was. En soms vroeg ik me dan ook af: Hoe zou ik reageren?

Nou, bij deze kan ik er nu dus over meepraten en de conclusie is: I could care less! 

Verbazingwekkend genoeg voel ik me totaal niet aangesproken, mede dankzij het (lage) niveau waarop deze mensen hun ongenuanceerde, schaamteloze en veroordelende meningen opdringen, waarbij ze totaal niet openstaan voor ruimte voor discussie of uitleg. We zijn toch volwassen en zelfs een rolmodel, laat dat dan ook zien. Er lijkt tegenwoordig een wedstrijd ontstaan te zijn met wie het zwaarder heeft of zieliger is. Daar doe ik niet aan mee. Deze blog gaat over mij en mijn gevoel zonder enige vergelijking met anderen. Niet iedereen hoeft het met me eens te zijn, maar heb het fatsoen als een normaal mens een mening te uiten, of zeg gewoon niets.

Ik heb medelijden met mensen die niet in het bezit zijn van empathie en inlevingsvermogen, maar een overload aan kortzichtigheid geen tekort is. Deze blog is geschreven als iets positiefs in een lastige periode met de achterliggende gedachte dat uiteindelijk alles goedkomt. Chapeau dat zelfs een positieve blog als deze op zo'n pessimistische wijze beoordeeld wordt.

Dus nee, ondanks dat ik dacht altijd vrij afhankelijk te zijn van andermans mening en visie over mij blijkt dit (gelukkig) uiteindelijk niet zo te zijn! 

* De blog heb ik overigens wel verwijderd aangezien veel mensen die ik ken deze ook gelezen hebben en daaruit ook kritiek geleverd werd. En mamaplaats is juist een 'safe place' waar ik de ruimte krijg mezelf te zijn. 

 

7 jaar geleden

Ik vond het ook behoorlijk bizar, de aantal negatieve opmerkingen. Lekker veilig ook, zo van echter je computertje. Heel stoer! Ik denk altijd, wat zal er toch gebeurd zijn met zulke mensen, waarom ze zo doen. Maar je komt er toch niet achter. Two faced people, deze zijn natuurlijk altijd heel sterk, en altijd heel veel beter! Ze lijken wel jaloers gefrustreerd of zo?? Naja, doei.. lekker laten l*llen.. Ik vind jou ontzettend positief. Dat is wat we nodig hebben in deze wereld. Laten we elkaar opbouwen in plaats van afbreken. De wereld word er niet bepaald mooier op. Adios!

7 jaar geleden

Een tijdje terug heb ik ook van z'n reacties op mijn blog gehad die Mamaplaats op Facebook had gezet. Jij hebt mij toen een hard onder de riem gestoken. Uiteindelijk door alle positieve reacties van jullie lieve moeders heb ik het een beetje langs mij neer gelegd. Natuurlijk doet het wat met je. Ieder heeft zijn verhaal, zijn eigen pijn, zijn eigen geluk en ga zo maar verder. Mensen lezen meestal meestal maar 1 blog en dat is de Blog die mamaplaats op Facebook zet. Verder als dat kijken ze niet. Ik vind dat je het super doet en je mag trots op jouzelf zijn!!

7 jaar geleden

Dat is iets wat mij ook tegen staat. En nog wel een paar dingen maar dat zeg ik maar niet. Is niet zo handige plek hier ;). Laat je verder niet kisten hoor je kunt ook gewone blogs schrijven die minder mooi zijn en die ze niet op fb willen gooien ;)

7 jaar geleden

Ah dankjewel voor je lieve reactie! Ik ga ook niet stoppen, dat was even een 'heat of the moment' opmerking.. En de blogs hiervoor zijn wel positief benaderd via facebook dus ik wil het eigenlijk niet laten verpesten door een paar simpele mensen die niets beters te doen hebben (ondanks dat ze zoveel moeten werken voor 'mijn' geld haha).. Uiteindelijk waren er meer mensen die me verdedigden dan mensen die me aanvielen! Knuf back