{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hartkloppingen en hyperventilatie..

Hartkloppingen.. Wanneer je alle controle over je lichaam kwijt lijkt te zijn!

Afbeelding blog 'Hartkloppingen en hyperventilatie..' Achtergrond blur afbeelding

Het begon een aantal maanden geleden... Hartkloppingen en flauwvallen terwijl ik alleen was met mijn zoon..

Gek toch, dat je ineens geen controle meer lijkt te hebben over je lichaam en je hart ineens uit je borst lijkt te kloppen om daarna verdacht stil te blijven..

En daar zit je dan.. In je eentje met een kleine die vrolijk door de kamer loopt. Vanuit mijn eerste instinct pak ik mijn zoon op en zet hem in de box, zodat hij in ieder geval 'veilig' is..

Mijn hart gaat gigantisch tekeer waardoor ik niets anders kan dan op de grond te gaan zitten waarbij ik zoveel mogelijk probeer 'wakker' te blijven en mijn ademhaling onder controle te houden.

Mijn lichaam tintelt, ik voel haast niets meer en zie vlekken voor mijn ogen. Even probeer ik mijn opties te bedenken en het enige wat ik me kon bedenken was; OF ik bel nu 112, OF ik bel mijn ex zodat, áls er al iets gebeurt, er iemand is die mijn zoon opvangt.

Uiteindelijk koos ik voor de laatste optie en mijn ex is direct, vanuit zijn werk, naar me toegekomen. We zijn direct naar de huisartsenpost gegaan, terwijl ik onderweg vocht om bij te blijven terwijl ik met een lieve vrouw van de huisartsenpost aan de telefoon hing.

Eenmaal aangekomen moest ik wachten op de spoedafdeling en werden de hartkloppingen minder. Stom genoeg was er niets aan de hand toen ik eenmaal aan de beurt was bij de arts waardoor ik direct weer naar huis gestuurd werd met het advies naar de huisarts te gaan.

Dit heb ik de volgende dag direct gedaan en er werd een hartfilmpje gemaakt, niets geks aan de hand bleek na een week.

Aanstaande donderdag heb ik een vervolgafspraak bij mijn huisarts, maar in de tussentijd heb ik alsnog deze klachten maar ik probeer me vast te houden aan het feit dat er niets te zien was. Maar waar komt het dan wel vandaan? Is het 'maar' hyperventileren? Geef mijn lichaam iets aan?

Al die vragen maken me zo onzeker. Bij een gebroken been of gekneusde hand maak je je minder zorgen, dat komt allemaal wel goed. Maar deze kwaaltjes vind ik eng.. Vooral met een kleine..

Bovenstaande gebeurde ook allemaal een week voor de eerste verjaardag van Jayson en de engste gedachte vond ik nog; wat als ik zijn eerste verjaardag niet zou halen? Hij zou me nooit gekend hebben.

En ondanks dat het misschien ietwat dramatisch of overtrokken lijkt voor sommigen heeft het me even met beiden benen op de grond gezet. Ik probeer extra bewust te zijn van alles wat ik mag meemaken en ervaren! Want het is niet vanzelfsprekend!

Uiteindelijk komt het allemaal wel goed, maar toch ben ik flink geschrokken... Ieder moment telt en is bijzonder!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je