{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Hart voor Serious Request

Cuore betekent ‘hart’ in het Italiaans. In het licht van Serious Request, hebben wij het in Nederland toch HARTstikke goed.

Afbeelding blog '​Hart voor Serious Request' Achtergrond blur afbeelding

Cuore betekent ‘hart’ in het Italiaans. Wie hart heeft voor vrouwen en meisjes, die tijdens de oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld, doet mee aan de Serious Request actie van 3FM. De armband Cuore is daarmee een erg toepasselijk cadeau voor de beste blogschrijver van Mamaplaats.

Di Cuore betekent ‘vanuit het hart’. Vaak wordt gezegd dat moeders op hun intuïtie af moeten gaan en hun hart moeten volgen, vooral waar het hun kinderen betreft. Het moedergevoel heeft het vrijwel altijd bij het rechte eind. Dus volg dit gevoel. Het kan zelf levens redden, net als de Serious Request actie van 3FM.

Sempre dentro mio cuore betekent ‘Altijd in mijn hart’. Het wordt bijvoorbeeld veel gezegd rond Valentijnsdag. Hetzelfde geldt voor veel ouders: ze dragen hun kinderen voor altijd in hun hart. Maar je hoort het mensen ook vaak zeggen als er een dierbaar iemand overleden; een partner, kind, ouder, beste vriend of hartsvriendin.

Con Cuore betekent letterlijk ‘met hart’ in het Italiaans. Met hart en ziel zetten de vrijwilligers van de Serious Request actie zich in voor het goede doel, een zogenaamde 'stille ramp'. Kinderen die sterven aan de gevolgen van diarree, miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven, kinderen van wie de ouders zijn overleden aan aids…

Elke 30 seconden sterft er een kind aan malaria, wereldwijd zijn er 36 miljoen mensen op de vlucht, ieder jaar worden er 250.000 kinderen wereldwijd actief ingezet in oorlogen als kindsoldaten. In een tijd waar wij ons druk maken over de nieuwste smartphones en flatscreen tv's, zijn er gezinnen die niet eens de beschikking hebben over stromend water.

Wat hebben wij het in Nederland dan toch HARTstikke goed.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je