{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hardlopen... Goed of niet?

Ik dacht dat sporten zo goed voor je zou zijn? Waarom heb ik dan na 2 weken hardlopen opeens last van mijn enkels?

Afbeelding blog 'Hardlopen... Goed of niet?'

Een paar weken geleden ben ik weer eens begonnen met hardlopen. Ik heb het jaren terug ook wel gedaan, niet heel fanatiek, maar ik kon wel een klein rondje rennen (met daarna een rood hoofd haha).

Ik vond het wel weer eens tijd om te gaan sporten, goed voor de conditie en nog een klein beetje afvallen na de bevalling.
Omdat ik al een tijd niks gedaan had, was ik ook niet van plan om direct kilometers te gaan rennen (dat zou sowieso lastig worden met die conditie van mij). Dus ik begon rustig, eerst 5 minuten wandelen als warming-up, dan een minuut hardlopen en vervolgens weer een minuut wandelen en dat dan ongeveer 25 minuten lang.

De eerste week ging prima. Met een muziekje erbij vond ik het zelfs wel leuk. De tweede week begon ik het echter te voelen bij mijn enkels (net onder de "bobbel" iets aan de voorkant). Een beetje vreemd, want ik heb wel "hardloopschoenen". Maar goed, ik ging toch maar door, dacht dat het spierpijn was ofzo.
Daarna werd het steeds erger, het voelde niet prettig meer, dus toen ben ik nog een keer gaan "snelwandelen", dat leek me wat rustiger en beter voor mijn enkels. Tijdens het wandelen had ik ook nauwelijks last.
Daarna weer wat meer. Dus toen toch maar besloten om even niets te doen (ja ja, ik had al 2 weken wat gedaan...).
En terwijl ik niks deed, gingen mijn enkels steeds meer pijn doen. Maar niet meer aan de voorkant, maar meer naar achteren. Na een paar dagen werden ze zelfs dik... Vreemd toch, want ik liep al een week niet meer hard...

Nu gaat het gelukkig weer beter, ik heb 's nachts maar een kussen onder m'n voeten gelegd, en blijkbaar helpt dat... Mijn enkels doen nu al bijna geen pijn meer en worden niet heel erg dik meer.
Maar toch vind ik het vreemd.
Hebben jullie dit ook wel eens gehad of hebben jullie enig idee wat het kan zijn? Als ik straks helemaal geen last meer heb, wil ik toch weer gaan hardlopen, ik hoop alleen dat het dan niet weer terugkomt.

Ik dacht dat sporten zo goed voor je was....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je