{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hard werkende partner/man

Mijn partner is de laatste tijd erg druk bezig met werk. Ik kan me daar behoorlijk aan irriteren. Hormonen of niet?

Afbeelding blog 'Hard werkende partner/man'

Mijn partner heeft een fulltime baan, wat erg fijn is voor onze inkomsten. Daarover klaag ik natuurlijk niet.

Helaas zijn er wat veranderingen/reorganisaties binnen het bedrijf die nogal effect hebben op de regelmaat die hij had. Hij werkte altijd al meer dan 40 uur (helaas zit over-uren schrijven niet in het pakket), maar wel met een redelijk vast schema. Soms tegen 19.00 thuis in plaats van eerder en heel af en toe eens een vergadering in de avond.

Nu met de veranderingen gaat hij een andere functie krijgen die nog niet een hele duidelijke invulling heeft en zal hij de komende maanden eigenlijk 2 functies door elkaar heen doen. De mentaliteit van de mensen waar hij mee gaat werken is echter heel anders als die van mij. Ik vind dat als je al fulltime werkt dat de avonden en zeker de weekenden lekker gezinstijd moeten kunnen zijn. Zeker als je vaak al langere dagen maakt. Nee, zo werkt dat hier niet. Als ik te horen krijg dat hij na werk een overleg heeft tot 19.30 kan het ook gewoon uitlopen tot 21.00. Beginnen om 8.00 vanwege en beurs en als afsluiting nog een vergaderdiner tot 21.00 ergens in Gelderland is ook geen probleem. Oja, en om 23.00 's avonds wordt ook verwacht dat je nog even je mail controleert en indien nodig nog wat dingen aanpast. Mijn partner zegt dat dit echt anders is als de kleine straks geboren wordt. Hoe meer hij nu doet, hoe rustiger hij straks kan doen.

Het lastige van dit alles zijn denk ik ook mijn hormonen. Hij vertelt het leuk maar zo voelt het niet. Ik ga mijn laatste twee weken in en heb gisteren de hele dag een pittige peuter gehad die ik gillend naar bed kon brengen 's middags, gillend elke luier verschonen, traplopen kan ze ineens niet meer, dus best wel veel getil. Hoe heerlijk is het dan als je partner thuis is voordat ze naar bed moet en het dan even over kan nemen. Nee hoor, overleg loopt uit tot 21.30 dus mama mag het zelf doen. Met als gevolg lekkere hard buiken de hele nacht.

Ik moet me zo inhouden om niet als een heks op alles te reageren. Ik ben zijn "nieuwe" functie al zo zat. Terwijl het misschien straks beter wordt. Maar het lijkt wel alsof ik me door vermoeidheid en hormonen even niet zo positief kan opstellen. Ik wil nu deze laatste weken een partner die onverwacht om 17.00 thuiskomt en lekker kookt. Die me helpt met de zware dingen, zodat ik niet aan familie hoef te vragen om even te stofzuigen of te dweilen omdat het niet meer zo goed lukt. En dat mis ik... De weekenden zijn gezellig en leuk, maar doordeweeks ben ik gewoon eenzaam. De hele dag zit ik alleen met mijn kleine meid, dat is leuk, maar 's avonden wil ik hem gewoon bij me hebben en even kunnen zeuren over hoe zwaar ik het heb. En dat doe ik nu niet, omdat ik zie dat hij het ook druk heeft en ook moe is...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je