Snap
  • Mama
  • Gezond

HAPPY 2015, TIP VAN DE DAG (7/8)

Op de redactie is het elke dag feest: speltcrackers met humus, avocado of kaas. Brood wordt nauwelijks meer gegeten, spelt it is!

Spelt is gezond

Spelt (Triticum spelta) is een graansoort net als rijst en tarwe. Het is een van de oudste graansoorten en wordt daarom ook wel ‘oergraan’ genoemd. De zachte kern van de granen zit boordevol voedingsstoffen en is daarmee de gezondste onder de granen. Het verschil met tarwe is dat bij tarwe de meeste voedingsstoffen verloren gaan bij de verwerking van het graan.

Voedingsstoffen

Er zit in spelt 10 tot 25% meer eiwit dan in een ander tarwesoort. Ook bevat spelt veel vitamine B2, foliumzuur, nicotinezuur en vitamine E.

Spelt is geschikt om biologisch te verbouwen, het heeft minder bemesting nodig dan andere granen en hoeft niet besproeid te worden met insecticiden.

En daar komt ook nog bij dat spelt gewoon ontzettend lekker is! Wat wil je nog meer?