Snap
  • Mama
  • Gezond

HAPPY 2015, TIP VAN DE DAG (5/8)

Een extreme (en volledige) detox is erg goed voor je lichaam maar kost je veel tijd, moeite, energie en niet te vergeten geld... De resultaten zijn wel vaak heerlijk (meer energie, opgeschoond gevoel en een healthy boost). Met deze tip wil ik graag een middenweg introduceren: Een happy healthy detox soepje. Gewoon voor tussendoor.

mungbonensoep

Deze mungbonensoep knalt uit elkaar van de reinigende kruiden en is ook nog best lekker ;) Maak een flinke pan en eet als avondeten/lunch/tussendoor, resultaat bij mij: na een paar dagen tussendoor kopjes soep te hebben gegegten had ik echt een lekker fit gevoel en stond strak van de energie.

Het hoofdingrediënt, de Mungbonen, bevatten veel vezels en reinigen hierdoor de darmen. Ook zijn ze makkelijk verteerbaar. Daarnaast heb je bij mungbonen ook minder last van winderigheid dan bij andere bonen, ook een fijne bijkomstigheid...

Het recept

INGREDIËNTEN

  • 200 gram mungbonen (LET OP: 6 tot 12 uur weken)
  • 800 ml water
  • 5 cm zeewier (kombu)
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2,5 cm geraspte gember
  • verse chilipeper
  • 3 theelepels (kokos)olie om in te bakken
  • zout en zwarte peper
  • handje verse koriander

De bereiding

Laat de mungbonen 6 tot 12 uur weken in een pan met ruim water. Giet het water af en voeg 800 ml water, kombu, komijn en kurkumapoerder toe en laat circa 40 minuten koken.

Doe de olie in een pan en bak de komijn, koriander en het venkelzaad. Voeg de gember en de verse chilipeper toe en laat dit nog 1 minuut meebakken.

Verwijder de kombu uit de pan, voeg de gebakken kruiden toe aan de soep en laat dan nog 10 minuten koken. Voeg zout en peper naar smaak toe en maak voor het opdienen af met de verse koriander.

Smakelijk!

 

Bron: Healthy Vega magazine