Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Happy 2015, tip van de dag (1/8)

De feestdagen zijn (helaas) weer voorbij... Om fris het nieuwe jaar te beginnen deelt de redactie graag wat healthy tips.

Healthy tip van Sophie

DRINK CHIA-KELTISCHZEEZOUT-GEMBER WATER:Een op de drie Nederlanders drinkt te weinig water (volgens een onderzoek van TNS NIPO). Dit komt onder andere doordat velen ‘honger’ verwarren met het hebben van dorst. Het creëren van een goede vochtbalans is erg belangrijk, maar hoe? Dat vertel ik je graag:

Creëer een goede vochtbalans

Drink water met wat chiazaadjes (twee theelepels per 500 ml) en Keltisch zeezout (1/2 theelepel per 500 ml). Keltisch zeezout is een speciaal soort zout wat heel veel mineralen en sporenelementen bevat. Daardoor is het veel gezonder voor ons en onze omgeving als het zout dat we kopen in de supermarkt. Chiazaadjes worden als je ze mengt met water binnen 5 minuten een soort van gelei, deze gelei zorgt ervoor dat er 'giftige' stoffen gemakkelijker afgevoerd kunnen worden uit je lijf. Het is wel even wennen met drinken, zo'n smurrie. Maar juist doordat het een soort gel wordt heb je ook eerder een vol gevoel. En dat betekent... handig met het kwijtraken van de decemberkilo's.

Puur voor de smaak is het plakje gember wat je kunt toevoegen, houd je niet zo van gember? Limoentje kan ook natuurlijk :) Als je deze mixt in een flesje en deze de hele dag op je bureau neerzet, vergeet je het drinken niet!

 

9 jaar geleden

Hi Tess, te koop bij Eco plaza, erika, de tuinen of iets in die richting ;)

9 jaar geleden

Klikt goed, maar waar kan ik dat kopen?

9 jaar geleden

Lijkt me lekker om eens af te wisselen met gewoon water. Tja, in de zomer drink ik meer, vooral als het warm is. Maar in de winter schiet het er nogal eens bij in.... Dit artikel is dus zeker even een wake up call! Thanks!!