{{ message.message }}
{{ button.text }}

Handigheidje voor drukke ouders

Nu we een "echt" gezin zijn met twee kinderen en daardoor nu echt in het vaarwater van het ouderschap zijn gekomen is het soms best druk.

Afbeelding blog 'Handigheidje voor drukke ouders'

Het woordje 'echt' moet je natuurlijk met een knipoog lezen want met één kind ben je naar mijn mening net zo goed al een "echt" gezin, het is echter nog allemaal wat makkelijker te doen met één kind. Zo vond ik het prima om met een kind naar de stad te gaan, een koffietje ergens te gaan drinken, langs de huisarts te gaan of de boodschappen te doen. Met twee vind ik dat toch echt een ander verhaal en soms zelfs een behoorlijke uitdaging worden.

Vorige week moesten er nog een paar boodschappen gehaald worden en liep ik dus in de supermarkt met Zosja in de kinderwagen en Nino naast mij met een klein boodschappenwagentje. Nino had duidelijk een bui en was niet van plan naar mij te luisteren. Hij had al snel ontdekt dat rond rennen met het wagentje veel leuker is en de grootste pret had hij om met het karretje overal tegen aan te botsen. Niet bepaald gedrag wat ik oké vind in de supermarkt vooral omdat Nino begon tegen mensen op te knallen. Alleen kon ik zo snel niet achter hem aan omdat ik met een wagen in mijn handen zat waar in Zosja oorverdovend zonder te willen stoppen lag te huilen. In een kort moment zag ik mijzelf vanuit de ogen van het meisje achter de broodjeskraam die mij met medelijdende ogen aan zat te kijken. Ik moet er verwilderd en hopeloos uitgezien hebben. Oei, nu was ik dus die moeder geworden waar mensen medelijden mee hebben of geïrriteerd van raken, het ligt er maar net aan of ze kinderen gewend zijn of niet. Nadat ik alles wat ik nodig had zo snel mogelijk in het wagentje van Nino gegooid had en afgerekend had besloot ik dat ik dit nooit meer wil. 

Ik besloot een nieuwe oplossing te zoeken. Oplossing één voor als er echt boodschappen nodig zijn en ik met beide kinderen thuis ben is deze: Zosja in de drager en Nino in het zitje in de grote kar. Zo kan Nino niet weg rennen en is er grote kans dat Zosja ook stil is. Nu nog een fijne oplossing voor de grote boodschappen die we nu vaak met z'n vieren doen of één van ons alleen. Ik heb al een paar keer gedacht over het bestellen van boodschappen en deze aan huis laten leveren. Heerlijk. Alleen vind ik de bezorg kosten toch best wel duur waardoor ik het toch niet met regelmaat wil doen.

Toevallig hoorde ik over Picnic van een collega van Akko die bij ons op kraambezoek kwam. Ook zij leveren boodschappen aan huis, alleen zijn er geen bezorgkosten. Ze hebben goedkope producten dus het scheelt ook in de portemonnee en de bezorgtijden zijn prima. Het enige nadeel is dat ze minder keuze mogelijkheden hebben dan de Albert Heijn maar daar kan ik altijd nog langs gaan op de dagen dat Nino op de crèche is als ik nog iets extra's nodig heb.

Afgelopen maandag kwam dan voor het eerst de levering van Picnic. Het was een groot succes en echt een uitkomst in het drukke gezinsleven waarin boodschappen zo veel tijd opslokt. Ik heb de app gedownload en zo kan ik door de week heen al meteen alles op het boodschappenlijstje toevoegen wat ik nodig heb. Zo vergeet je ook niet snel meer dingen. Deze tip wou ik jullie niet onthouden. Picnic levert nog niet overal maar hoe meer er gebruik van gemaakt zal worden hoe verder ze zich zullen uitbreiden dus ik zou zeggen kijk even of jouw plaatst al bij de leverpunten hoort en probeer het uit. Ik ben in ieder geval om!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je