{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gun jezelf wat tijd!

Doordat kersverse mama´s veel aandacht schenken aan die nieuwe spruit kan het gebeuren dat ze zichzelf teveel op de achtergrond schuiven. Het is echter ook heel belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en tijd met je partner door te brengen.

Afbeelding blog 'Gun jezelf wat tijd!'

Tips en tricks voor die nieuwe spruit

Voor vele koppels gaat bij de geboorte van hun kindje een langverwachte wens in vervulling, maar met de komst van het nieuwe gezinslid moet men echter het uitgavenpatroon aanpassen. Voeding, kleertjes of meubilair: het kost allemaal geld. Maar er zijn allerlei tips om de vaste kosten binnen de perken te houden. Wie zijn geld namelijk goed beheert, zorgt er voor dat er ook geld overblijft voor leuke dingen, zoals bv. een leuk uitje of om samen iets gezellig te gaan eten. Een eerste tip is om energie te besparen. Spring daarom zo zuinig mogelijk met de wasmachine en de droger om, ook al stapelt de voorraad slabbetjes en beddengoed zich alleen maar op. Ook het tijdig uitschakelen van lichten en andere apparaten zoals computer of oplader kan een heuse besparing opleveren. Verder is het ook aangeraden om de uitgaven voor je baby, zoals bv. de hele babyuitzet en de bijkomende verzekeringen, goed te beheren. Ook milieuvriendelijker autorijden door bv. te carpoolen of een zuinige auto te kopen, spaart geld en ook het milieu. Daarnaast kan men tegenwoordig ook voldoende kleding online kopen, het is goedkoper en tegelijk ook heel praktisch! Er zijn dus talloze mogelijkheden om zuinig met je gezinsfinanciën om te springen. Tijd voor jezelf Doordat kersverse mama´s veel aandacht schenken aan die nieuwe spruit kan het gebeuren dat ze zichzelf teveel op de achtergrond schuiven. Het is echter ook heel belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en tijd met je partner door te brengen. Geregeld een leuke outfit kopen, zoals bv. mooie blouses, leuke damesbroeken of een paar enkellaarsjes voor een avondje uit geeft je al veel minder het gevoel "opgebrand” te zijn. Schakel thuis een wellnessavondje in als de kinderen slapen of breng eens een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste om jezelf helemaal te laten verwennen. Men kan ook geregeld met een vriendin afspreken om samen voor de buis te hangen of om een namiddagje te shoppen. Gun jezelf wat tijd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je