{{ message.message }}
{{ button.text }}

Grootste wens was mama worden✨

Afbeelding blog 'Grootste wens was mama worden✨'

Hallo allemaal,

Welkom bij mijn eerste blog. Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Erika en ik ben 20 jaar oud. Ik ben getrouwd met mijn lieve man en wij zijn samen ouders van ons mannetje Jaxx. Ik wil graag ons verhaal delen en laten zien dat jonge vrouwen die bewust voor het moederschap kiezen ook bestaan..

Mama worden.. ja dat was mijn allergrootste droom, mijn allergrootste wens. En dat al als klein kind, als je mij vroeg wat ik wilde worden? Dan was mijn antwoord.. moeder. Alleen is dat niet een opleiding die je kunt kiezen als je naar het mbo gaat. Dus koos ik ervoor de opleiding tot tandartsassistente te volgen en deze netjes af te ronden. Wel had ik al vanaf mijn 16e verkering met een hele lieve jongen, die natuurlijk hetzelfde dacht over de toekomst als ik. Alleen een klein obstakel was dat hij 220km verderop woonde. 

Maar oké, toen ik mijn diploma in me zak had, heb ik nog een korte periode gewerkt als assisente in een leuke tandartspraktijk. Kort daarna kwamen mijn man en ik (wie destijds nog mijn verkering was) een prachtig huis tegen. Alleen was dit wel in de omgeving waar hij woonde, dat zou betekenen dat ik mijn familie, vrienden en werk achter me zou moeten laten en zou verhuizen naar de andere kant van het land. En voor wat? Nou voor ons droom huis. Dit huis bevind zich dan ook wel weer gelijk in het boerenland, en dat is best een omschakeling hoor. Eerst fietsend naar het strand en nu een auto nodig hebben voor je boodschappen, voor alles eigenlijk. Ergens fietsend heen gaan zou een dagtaak worden. Maar buiten dat om is het hier heerlijk.

Terug naar toen. Altijd riep ik tegen mijn vriend, schat eenmaal een huis gekocht stop ik met de pil. En dat deed ik, we hadden groen licht van de bank en de pil belandde in de prullenbak. Maar een dingetje wel, ik was jong, ik was 19 en mij vriend 20 toen we bewust besloten om te gaan voor een kindje. Maar ach, we hadden tenslotte ons leven op orde. We hadden een diploma, genoeg financiële middelen om een gezin te vormen en het was onze wens... onze grootste wens. En waarom zouden we er over 5 jaar meer klaar voor zijn dan nu? En waarom wachten? Omdat andere het raar zouden vinden? Omdat mensen zullen denken dat het niet gepland was? Of omdat andere vinden dat we eerst moesten genieten? Nee wij genoten al samen en wilde onze liefde bestempelen met een kindje. Wij wilde een gezin vormen en ja dat wilde wij op jonge leeftijd. In Juli 2019 stopte ik met de pil en in december 2019 was ik zwanger van ons wondertje. In december kregen wij ook de sleutels van ons huis wat nog van A tot Z verbouwd moest worden.

Er is nog ontzettend veel gebeurd in die 9 maanden. En het lijkt me leuk dit allemaal met jullie te delen.

Liefs Erika 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je