{{ message.message }}
{{ button.text }}

Groot gezin, hoe is dat nou?

Een groot gezin, hoe is dat nou? Hoe is dat nou vanuit een moeder met veel kinderen gezien.

Afbeelding blog 'Groot gezin, hoe is dat nou?'

Ik ben Linda, moeder van 4 prachtige dochters. De oudste is 7 jaar, dan een tweeling van 5 en de jongste dochter is net 4 jaar geworden.

Als ik ergens met mijn 4 meisjes loop, dan ben ik net een kermisrariteit. Met open monden volgen de mensen ons. Dat is altijd zo geweest, ook toen ze in de kinderwagen zaten. Nou begrijp ik wel dat 4 kinderen best veel is, maar het is ons overkomen en we zijn heel trots op deze 4 meiden.

Thuis is er gewoon structuur zoals dat hoort in een gezin. We hebben vaste tijden voor eten, slapen en diverse activiteiten. We proberen onze tijd zoveel mogelijk te verdelen, zodat er ook nog individuele aandacht is. Helaas schiet er dat wel eens bij in. We hebben ook nog een eigen zaak en dat vergt ook veel tijd. Maar we doen wat we kunnen.

Ons huis is netjes en opgeruimd. De kinderen ruimen hun eigen rommel op en de schooltassen worden ook zelf opgeruimd. De kleding wordt netjes in de wasmand gedaan. Het is dus niet zo dat als je een groot gezin hebt, dat dan alles een chaos is. Absoluut niet. Toevallig was hier pas een moeder van een klasgenootje van de oudste. Haar mond viel open toen ze binnen kwam. Zo wat heb jij een net en schoon huis zei ze. Dat had ik niet verwacht. Ik vroeg wat ze dan wel verwacht had.

Ze zei: een heel rommelig huis wat niet overal even schoon is. Ik vroeg waarom dat ze dat dacht. Ze zei omdat we met zoveel personen zijn en dat ik als moeder dan zoveel moest doen.

Onze kinderen zijn best zelfstandig, ze kunnen zelf hun spullen opruimen na het spelen en een tas leeghalen kunnen ze ook heel goed zelf.

Die grote wasmanden bomvol met kleding,....tja dat is elke dag een worsteling. Maar ik was gewoon alles weg en in de avond als de kinderen slapen dan vouw ik alles op en strijk ik de dingen weg. Het hoort er eenmaal bij.

Oke, ik werk elke avond tot 23.00 uur door om alles klaar te krijgen, maar dat vind ik niet erg.

Ook kunnen wij overal met onze kinderen naar toe. Ze gedragen zich erg netjes.Ik kan met 4 meiden boodschappen doen zonder dat ze de hele winkel afbreken. Dat verwondert mensen ook altijd. Waarom??? Mensen doen met 2 kinderen toch ook hun boodschappen..

Dan heb je ook nog een financiele kant. Onze meiden krijgen wat ze nodig hebben zoals kleren en schoenen.Oke, we dragen geen merkkleding, maar wij vinden dat ook niet nodig. Ze krijgen allemaal schoenen en ook speelgoed en andere dingen hebben ze genoeg.

Ze zitten op sport en zwemles, dus alles loopt prima hier.

Nee, wij zijn niet rijk hoor, maar creatief.

Mijn vraag aan jullie??

HADDEN JULLIE OOK VOOROORDELEN OVER GROTE GEZINNEN ALS JE DIE SOMS ZIET LOPEN?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je