{{ message.message }}
{{ button.text }}

Groentefrieten

Altijd een hit bij ons thuis en een geweldige bijkomstigheid: snel en makkelijk te bereiden zonder gedoe in de keuken!

Afbeelding blog 'Groentefrieten' Achtergrond blur afbeelding

Lekkere groentefrieten
Hoe schrijf je dit nu? Groente frieten, groetenfrieten, groente-frieten?
De manier van schrijven weerhoud mij er in ieder geval niet van om weer eens overheerlijke groentefrieten te maken. Een korte trip naar de supermarkt en zo’n 10-15 minuten van mijn tijd zijn een investering waard want deze groentefrieten smaken über lekker!

Dochter- en zoonlief (van bijna 20 maanden) laten het zich altijd goed smaken en vanaf het moment dat zij als kleine peuter iets in hun handje konden nemen, maakte ik dit regelmatig.
Niet alleen omdat deze gezonde frietjes goed smaken en mooi kleuren op een wit bord, maar ook omdat het lekker gezond is. Een andere ideale bijkomstigheid is dat het tijdbesparend koken is en je je handen vrij hebt om met iets anders aan de slag te gaan.
In mijn dagelijks leven is onze oven onmisbaar. Ik kan het zo gek niet bedenken maar onze oven draait soms overuren. De fruit- en groentehapjes tijdens de babytijd werden regelmatig in de oven bereid in een glazen römertopf. Vóór wij onze kinderen hadden, kookte ik graag heerlijke vegetarische ovenschotels en stoofde ik graag een biologisch verantwoorde rundvleesstoofschotel.
Naast alle zoete lekkernijen en gezonde tussendoortjes.


Terug naar de frieten…
In mijn keuken maak ik dankbaar gebruik van kokosolie van Amanprana die niet alleen super gezond is maar ook nog eens een heerlijke smaak aan het gerecht geeft. Keltisch zout mag dan ook niet ontbreken en heb ik steevast gedroogde tuinkruiden van Aldi of Lidl in huis.
Voor het maken van groentefrieten neem ik een knol- of koolraap, pastinaak, wortelen of zoete aardappel. Na het schillen en goed wassen snijd ik deze groente in lange dunne frieten. Daarna kneed ik de kokosolie door de groente zodat deze dun bedekt worden met olie en strooit ik een beetje Keltisch zout of gedroogde tuinkruiden over alles heen. (Verwarm ondertussen de oven voor op 220˚C en bedek een bakplaat met bakpapier)
Ik verdeel de frieten over de bakplaat en bak deze in 20 minuten gaar en licht knapperig.
De keuken en kamer vullen zich met een heerlijke geur waarin zoet en zout vertegenwoordigt zijn.
Uiteraard kun jezelf variëren met teentjes knoflook, uienringen of paprikapoeder voor meer bite.
Try it and love it…

Ps. Ook dit recept staat in mijn boek Voeding voor moeder & kind


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je