{{ message.message }}
{{ button.text }}

Google Maps, een driving tiet en een heerlijke camping!

Rondreis door Europa

Afbeelding blog 'Google Maps, een driving tiet en een heerlijke camping!'

Vlak na het verlaten van ons dorpje twijfelden we wat we zouden doen, met onze Klapbolide mee rijden in de Porche-parade of toch onze weg vervolgen. Helaas ging de Porsche-parade de verkeerde kant op dus vervolgden wij onze weg ook maar.

Johan had al gezien dat er redelijk wat file stond dus we raadpleegden Google Maps voor de zekerheid maar even. Die had de file ook gezien en stuurde ons via de leuke toeristische route. Mooie uitzichten en flinke klimmen kregen we. 17% was de steilste en dit vond onze motor iets minder prettig, de auto's achter ons trouwens ook (we tuften met 30 de berg op ?).

Na 100 km (we hadden er nog 200 te gaan) werd Hanne het al zat. Na een flinke ?, die gelukkig dit keer wel binnen de luier bleef, de teletubbies en gekke kinderliedjes zingen, was er maar één ding wat ze wilde. Geen walking dinner, maar een driving tiet (met daaraan vast een opgevouwen moi op de achterbank ?).

Uiteindelijk kwamen we op onze bestemming aan, al is het niet de camping geworden die we wilden, die zat vol, maar een andere erg leuke! Johan heeft daarvoor wel zijn onderhandelingstechnieken moeten aanspreken, gelukkig in het Engels en niet in het Duits (heel goed schat!). We staan nu op een veldje tussen de kleine tentjes?. Verder hebben we op 100 meter een mooi meer met een strandje en op de camping een grote speeltuin. Wat willen we nou nog meer!

We kunnen zo lang blijven als er willen, dus zijn van plan om hier in ieder geval nog een dag of vier à vijf te blijven, misschien zelfs nog meer. Lekker beetje relaxen, stukjes fietsen en wat leuke dingen bekijken!

De eerste twee dagen op deze camping waren in ieder geval heerlijk! We hebben de eerste nacht en ochtend alleen wel redelijk wat regen gehad. Nu weten we in ieder geval weer dat de tent waterdicht is en ons keukentje niet. Die stond namelijk buiten de luifel en was één groot waterballet. Dit is dus heel handig met keukenrollen, papieren doosjes en servetten erin ?. We hebben nu wel ons keukentje weer (of eigenlijk weet ik niet of ik hier wel 'weer' neer mag zetten) een keertje schoongemaakt. Was eigenlijk stiekem best wel een beetje nodig ?. We missen hier toch onze mama's die voor ons het huishouden draaiende houden ??.

Vanwege het weer zijn we op pad gegaan en hebben we het dorpje Berg bezocht. Was weinig aan, maar wel leuk voor de foto! Ze hadden er trouwens wel lekkere taart! Dat kunnen die Duitsers wel ?.

Voor de rest hebben we heerlijk aan het meer gelegen. Hapje en drankje erbij en lekker vaak het water in. Het meer is de eerste 200 meter kniehoogte diep dus voor Noa perfect in om te spelen.

Natuurlijk hebben we ook iets sportiefs gegaan (nee de hardloopschoenen zijn nog steeds ingepakt) en wel kajakken. Suppen is hier ook helemaal hot dus dat gaan we de komende dagen ook nog doen!

Zo druk als dat het trouwens de avond dat we aankwamen was, zo rustig was het die ochtend weer. En we hebben zo moeten vechten voor ons plekje ?. We bewaken die nu wel met ons leven (of met onze tafel en stoelen) en zorgen dat onze buren op gepaste afstand moeten zitten ?. Het was vanavond namelijk weer dringen om een plekje dus het verveelt hier nooit!

We beginnen nu langzaam aan een beetje in de relax en vakantiemodus te komen, dus het is maar goed dat we nog ruim zeven weken te gaan hebben ?. De tijd met Noa en Hanne is ook heerlijk! Elke ochtend als Hanne wakker wordt dan krijgen we een enorme grote glimlach en als ze dan Noa ziet dan begint ze enthousiast te wiebelen en hupsen. Zo leuk om te zien! Trouwens, Hanne zegt (of schreeuwt het meer) sinds een week 'mama'. Bizar hoe snel ze door heeft gekregen dat ik bij dat woord kom opdraven! En ook wel heel fijn voor mijn moederhart die zich dan heel nodig en belangrijk voelt ?. Johan vindt het soms iets minder grappig. En dan vooral wanneer ze heel hard 'mama mama mama' roept en vervolgens, als ik haar van hem heb overgenomen, heel breed naar hem lacht ? .

De komende dagen zijn we nog van plan om hier te blijven. Onze volgende bestemming zullen we ergens in de komende dagen gaan bepalen. Waarschijnlijk wordt het Oostenrijk, maar waar precies weten we nog niet. In de buurt van Salzburg lijkt ons erg mooi, maar dit is qua reistijd, die we nog naar Slovenië hebben, niet het meest praktische dus we kunnen ook voor iets verder kiezen. Tips zijn welkom ?!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je