{{ message.message }}
{{ button.text }}

#GoodEnough

Afbeelding blog '#GoodEnough' Achtergrond blur afbeelding

Goed genoeg. Voor wie eigenlijk?

Mijn leven lang heb ik opgebokst tegen vrouwen, tegen de kilo's, tegen mijn cupmaat, tegen karakters. Er zal altijd iemand knapper, slanker, mooier, beter, liever etc. zijn.

Toch heb ik vanaf het eerste moment dat ik mij herrinner, tot begin dit jaar, nooit goed genoeg gevoelt. Nu is dat een typische vrouwenkwaal, ook voor sommige mannen wel herkenbaar, maar ik was nooit tevreden. Het kon altijd beter.

Maar voor wie was ik deze eindeloze strijd eigenlijk aan het voeren? Ik werd er niet gelukkiger van, ook niet beter, slanker, liever etc.

Ik heb de lat altijd zo hoog gelegd, dat het eigenlijk net niet haalbaar was. Dus "faalde" ik, en was ik weer terug bij af.

Na mijn scheiding heb ik keuzes moeten maken. Voor het eerst, alleen keuzes voor mezelf. Waar werd ik gelukkig van? Welke bank wil IK?! Keuzestress kreeg een hele nieuwe definitie. Ik heb nooit alleen gewoont, dus ik heb altijd consessies moeten maken. Dat heb ik nooit erg gevonden, maar de vrijheid die ik nu had, overviel mij. Snel zocht ik op facebook allerlei woongroepen op. Het interieur bij Jantje, was zelfs n贸g mooier dan bij Pietje. Maar Gert zijn stolp mocht er ook zijn. Nog meer keuzestress... Dit ging allemaal niet helpen.

Ik begon bij de basisbenodigdheden en pakte aan wat ik kon betalen of kreeg. Al snel kwamen er foto's aan de muur en zocht ik zelf een kleurtje uit voor op de muur. Wat onwennig cre毛rde ik stap ik voor stap mijn eigen huisje. Anderhalf jaar later ben ik nog bezig. Voor het eerst in mijn leven is dat prima.

Ik was altijd bang voor andere hun mening. Maar waarom? Ik moet er wonen.

Hetzelfde geld voor mannen, andere vrouwen en eigenlijk alles in het leven.

Mannen die niet terug appen? Jammer voor hun. Ik ben tevreden met mijn leven. Ik ben verdomd leuk en ik mag er zijn. Voor hem, komt er ooit wel weer een ander in de plaats.

Ik rij letterlijk in een duploblok op wielen. Als andere mensen mij bij het stoplicht zien, dan denken de meeste van mijn leeftijd, "daar gaat weer een moedertje in een boodschappenkarretje". Dat mogen ze allemaal denken. Mijn duploblokje brengt mij wel van a naar b. Wel wat traag, dat dan weer wel, maar ik kom er wel.

Ik ben goed genoeg. Iedereen is goed genoeg. Zolang jij tevreden bent met je leven, daar gaat het namelijk om. Niet of een ander tevreden is.

Alles word instagramperfect, driedubbelgefilterd neergezet, want ojee, als iemand mijn vuile was ziet....

Kom binnen en bekijk mijn vuile was maar. Bekijk de scheurtjes in mijn fundering maar. Die maken mij wie ik vandaag ben. Daar ben ik toevallig wel verdomd trots op!

#GoodEnough

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je