{{ message.message }}
{{ button.text }}

Goedweermoeder

Afbeelding blog 'Goedweermoeder' Achtergrond blur afbeelding

Na op google het even gecontroleerd te hebben lijkt de term goedweermoeder nog niet te bestaan.
Laat ik dan uitleggen wat ik ermee bedoel.

De goedweermoeder is de mama die geniet van haar kind als het vrolijk is en blij maar die het moederen niet leuk vindt als het huilt, chagrijnig is, sikkeneurig of gewoonweg teveel energie kost.

Ik denk dat iedereen af en toe wel even een goedweermoeder is.
Toch heb ik de laatste tijd vaker het idee dat ik mezelf liever weer een centrale positie in mijn leven geef. Nu heeft mijn kind die positie uiteraard.
Maar wat zou ik het heerlijk vinden als ik niet altijd maar hoef te denken aan mijn kind.

Om deze reden kan ik het ook heerlijk vinden om te werken. Dan hoef ik even niet te luisteren naar gehuil of driftbuien te negeren (want ondanks mijn vorige blog over babygebaren heeft mijn kleine mannetje die uiteraard wel af en toe). 
Het lijkt soms alsof ik een kort lontje heb, weinig geduld. De ene dag gaat het beter dan de andere en op de slechte dagen voel ik mij weer een goedweermoeder.

Mijn zoontje slaat dan zijn weerhaakjes in mijn lijf en zuigt alle energie eruit. 

Is het dan slecht om me zo te voelen of is het een natuurlijk iets? Ik ben dan wel moeder maar ik ben toch meer dan dat?
Ik voel me schuldig als ik niet wil spelen met mijn kind omdat ik iets voor mezelf wil of moet doen. 

Ik heb veel respect voor fulltime mama's. Werk is voor mij een vorm van ontspanning. Wat moet het moeilijk zijn om meerdere kinderen tegelijk te verzorgen.

Herkennen andere mama's zich in mijn omschrijving van goedweermoeder? Hoe gaan jullie daarmee om en hoe maken jullie tijd vrij voor jullie hobby's, werk of huishoudelijke taken? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je