Snap
  • Mama

Goede voorbereiding ja of nee?

Er zijn ouders die hun kind tot in de puntjes voorbereiden, dan ouders die hun kind gewoon een beetje voorbereiden, en dan heb je mij nog..

Er zijn ouders die hun kind helemaal goed voorbereiden bij bijvoorbeeld een tandarts bezoek. Het blijkt goed te werken. Zo kan je kindje met een rustig gevoel in de stoel gaan liggen. Zonder pardon de mond open doen en geen kik geven als de boor er aan te pas komt in dat kleine mondje. Want hé, papa of mama heeft het er al dagen over. Om door een ringetje te halen die voorbereiding.

Natuurlijk zijn er ook ouders die iets minder goed voorbereiden, en dan heb je mij nog. Ik verzwijg het hele gebeuren tot dat we ook daadwerkelijk naar de tandarts moeten met een half uur. Als ze thuis komen uit school met de mededeling dat ze gaan spelen met een vriendje. ‘ehm, nee lieverd, we gaan naar de tandarts.’ Je zou die gezichtjes moeten zien. Totaal in shock. Gemeen? Nee joh, ze hebben maar een paar minuten om zich druk te maken en dan is het alweer achter de rug voordat ze het weten. Je kunt weet ik hoeveel opvoedboeken na lezen, mijn methode staat er vast niet in. Maar bij die kindertjes van mij werkt het beter dan dat ze drie dagen lang om mij heen hangen omdat ze zo zenuwachtig zijn. Dat is toch ook zielig. En daarbij is het voor mij ook iets of wat irritant. ;) huilen om iets dat nog weet ik hoelang duurt. Ik heb echt zeeën met geduld, maar met zoiets raakt het snel op.

Ik heb het ook zo met ze te doen, die kleintjes op zo’n grote tandarts stoel. Stoer zeggen dat ze niet zenuwachtig zijn, maar ondertussen zie je die voetjes wiebelen. Die lieve ogen die steeds groter worden.. Dan die ellendige apparaten er nog bij. Mijn moeder hart gaat dan een tikkie harder kloppen hoor. Ik heb het geprobeerd. De langdradige voorbereiding. Maar mijn dochter van 6 kan al in tranen uitbarsten als we het over de 9 jaars-prik hebben. Dat duurt verdorie nog jaren! Dus ik verzwijg het bezoekje aan de tandarts. Tot ze oud genoeg zijn, gelukkig hebben we er nu ook één die een tandarts bezoekje als een echt vrouw doorstaat!

Precies het zelfde verhaal bij het consultatie bureau. Van mij horen ze niet hoor dat ze een prikje krijgen. Dan krijg ik ze toch nooit meer mee zonder omkoop praktijken?! Laat die wijkverpleegkundige maar de boeman zijn! En ja, ik ben er echt wel op aangesproken, maar ik hou het bij mijn eigen opvoedprobeersels. Ik ben toch zeker niet de enige niet voorbereidende mama? Toch? Nee.. toch?

7 jaar geleden

Ik ben wel van het voorberijden ik heb geen andere keus mijn zoontje heeft ASS als ik niet voorbereid dan heb ik juist de spanning en alles dat er nog meer bij komt kijken thuis

7 jaar geleden

Amen!

7 jaar geleden

Ik ben precies zo, waarom al zoveel druk.op.de kindjes leggen dagen vooraf.. hebben ze niks aan vind ik persoonlijk. Het hangt natuurlijk per kind af maar mijn drie kids doen het prima zo.. Dus ik blijf ook zo tot ik merk dat mijn kids andere behoeftes krijgen..

7 jaar geleden

Hier ook niet dagen van te voren al voorbereiden hoor! Het zijn normale, alledaagse dingen waar ze alleen bang voor worden als je juist heel veel nadruk legt op dat zogenaamde voorbereiden. Ik doe altijd heel luchtig over een tandarts bezoek of een prikje en dat nemen mijn kinderen dan over. Ik leg er vooral niet de nadruk op en benoem het terloops eens, maak er geen groot ding van. Dan doen zij dat ook niet. Hoezo is de tandarts eng? Zij zijn nog blanco. Het wordt pas eng als wij ze gaan voorbereiden, want dan moet het wel eng zijn. Want in principe suggereren wij zo dat de tandarts (of wat dan ook) blijkbaar eng is.