Snap
  • Mama
  • Gezond
  • post

goed voorbeeld doet goed volgen

Het valt soms niet mee om kinderen op te voeden

Het valt soms niet mee om kinderen op te voeden, dat kunnen alle moeders hier waarschijnlijk wel beamen. Je wilt er voor zorgen dat ze als stabiele mensen de wereld in gaan, je wilt dat tevreden of zelfs gelukkig zijn, je wilt dat ze het beter krijgen dan jij (of minstens net zo goed) en je wilt dat ze gezond zijn. Dus je doet je best om ze te vertellen wat ze daar voor moeten doen. En je doet je best om ze te laten zien hoe het moet en bij dat laatste zit hem bij mij nou net de kneep. Want hoe laat je kinderen zien wat de bedoeling eigenlijk is, als dat jou zelf niet lukt?

 

Ik zou graag zien dat mijn kinderen trots blijven op zichzelf, maar hoe moeten ze dat leren van een moeder die weinig zelfvertrouwen heeft?

Ik zou graag zien dat mijn kinderen gezond om kunnen blijven gaan met voedsel, maar hoe moeten ze dat leren van een moeder die al vanaf haar puberteit overgewicht heeft?

Ik zou graag zien dat mijn kinderen niet gaan roken, maar hoe moeten ze dat leren van een moeder die wel rookt?

Ik zou graag zien dat mijn kinderen vriendelijke mensen blijven, maar hoe moeten ze dat leren van een moeder, die nogal eens last heeft van stemmingswisselingen?

 

Op dit moment probeer ik het op te lossen door mijn kinderen te vertellen dat volwassenen soms dingen doen die niet verstandig/ leuk/ gezond zijn, omdat volwassenen ook maar mensen zijn en mensen maken nou eenmaal wel eens fouten of vergissingen. Ik vertel er dan ook bij dat ze beter als kind al goede gewoontes aan kunnen leren, zodat ze straks, als volwassenen, dat tenminste al kunnen. En dan kruis ik mijn vingers en hoop ik dat het genoeg is om ervoor te zorgen dat ik mijn kinderen als evenwichtige volwassenen de wereld in stuur.

10 jaar geleden

Hmm dank je zussie

10 jaar geleden

Lieve God, Geef mij de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen,de moed om te verdragen wat ik niet kan veranderen en de wijsheid om het verschil te zien

10 jaar geleden

Hahaha, ja dat herken ik ook!

10 jaar geleden

Oei, herkenbaar.... Laatst nog stond ik tegen mijn kleine vent te schreeuwen dat hij niet mocht schreeuwen, tja, dubbele moraal.