{{ message.message }}
{{ button.text }}

Glutenvrije gezonde bonbons

Diëten, afvallen, gezonder leven... Jaja. Gewoon even wat lekkers!

Afbeelding blog 'Glutenvrije gezonde bonbons' Achtergrond blur afbeelding

Al een tijdje ben ik bezig met 'gezonder leven'. Wat is dat nou precies?
Nou weet je, dat is gewoon per persoon verschillend..
Altijd die eeuwige discussie's, dat is gezond, dat is ongezond..
We weten allemaal wel dat een zak chips niet mee werkt aan een fit leven.

Maar dat even terzijde, ik heb zin in wat lekkers!
In mijn kast staat niet iets dat ik zo kan pakken, zonder dat ik mij daarna 'schuldig' voel. Of het voldoet niet aan de lekkere trek die ik heb.

Dus wat gaan we doen? Ik heb zoveel kook & dieetboeken in mijn kast.
Het boek van Fajah Laurens.. Killerbody.
Nou, killerbody was het zeker. Na twee weken kon je mij oprapen.
Laten we het erop houden dat dat dieet niet geschikt was voor mij.
Maar, laten we eerlijk zijn, er staat genoeg inspiratie in qua recepten.

Dus ik ben even gaan neuzen tussen de snacks..
Daar kwam ik de zo geheten: Proteïne chocoladecups met banaan & pindakaas tegen.
Bij de ingrediënten kwam ik natuurlijk weer vanalles tegen wat ik niet in huis heb, zoals whey, ahornsiroop etc. Dus ik heb er mijn eigen recept van gemaakt!

Je hebt nodig:

- Een silliconen vorm om bonbonnetjes te maken
( je zou ook gewoon een vorm voor ijsklontjes kunnen gebruiken, wel zo simpel!)
- 1 banaan
- 1 flinke lepel pindakaas
- een beetje zeezout
- een reep chocolade.
( Ik heb de biologische 85% van de jumbo gebruikt) Waarom? Daar kom ik later nog wel eens op terug.

- Je smelt het grootste gedeelte van de chocoladereep. Deze giet je in de vormpjes, zodat er een laagje chocolade ontstaat. Als je de vormpjes hebt gevuld, zet je deze in de vriezer tot de chocolade goed hard is geworden.
- Ondertussen prak je de banaan helemaal fijn, dat je een goede puree krijgt. Hier doe je een flinke lepe pindakaas bij. Meng het goed door elkaar zodat het een gladde massa wordt. Zodra de chocolade in de vormpjes goed hard is, doe je naar smaak wat zeezout door het mengsel. Ook kan je er wat gesmolten chocolade doorheen doen. Tenzij je dit ondertussen al stiekem opgesnoept hebt! :)
- Het mengsel bovenop de chocolade gieten, en dan de vriezer in!
Een paar uur wachten & dan smullen maar.

Laat je even weten hoe het gesmaakt heeft?

Liefs, denice


Afbeelding blog 'Glutenvrije gezonde bonbons'

De bonbonnetjes voor ze de vriezer in gaan :)

Afbeelding blog 'Glutenvrije gezonde bonbons'

De bonbons na een nachtje vriezer ?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je