Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Gisteren was ik jarig

​Gisteren was ik jarig. 31 jaar ben ik alweer geworden en nee, dit is geen geheim.

Ik vind dat je best trots mag zijn op je leeftijd ongeacht of je je nu oud of jong voelt. Je mag er best even bij stil staan en ik hou van een feestje dus ja, iedereen mag het gewoon weten.

Als juf zijnde zijn er drie opties rond om je verjaardag. 

Optie 1: Je viert het niet, dit betekend ook dat je niet verteld aan de kinderen wanneer je jarig bent. 

Optie 2:Je doet een juffenverjaardag en viert het samen met je duo op een moment dat jullie beiden goed uitkomt.

Optie 3: Je viert je verjaardag met de kinderen op je verjaardag.

Omdat mijn duo in de zomervakantie jarig is en al lang niet meer wil laten weten dat ze jarig is heeft zij al tijden terug voor optie 1 gekozen. Dit betekend voor mij dat alleen optie 1 en optie 3 mogelijk zijn. Omdat ik wel van een feestje hou zal het wel niet zo een verassing zijn dat ik voor optie 3 kies.

Met kleuters is het zo leuk om er een echt feestje van te bouwen. En van al die lieve ouders krijg je vaak ook nog eens lieve cadeautjes. Meestal vooral heel veel bloemen.

De afgelopen jaren vierde ik mijn verjaardag altijd met een verkleedpartijtje en maakte ik een spelletjes circuit. Een van de spelletjes was vaak iets van cake of wafels versieren of koekhappen, een ander spelletje was meestal een kleurplaat kleuren waar ik mijn gezicht in had geplakt, een ander spelletje was iets van stukjes komkommer en tomaat aan een spiesje rijgen, vaak was er ook nog iets van een dans hoekje en zo waren er allemaal lekkere en gezellige dingen te doen. Dit was echter wel altijd behoorlijk stressvol. Ik was zelf meestal bek af aan het einde. Dit jaar had ik bedacht om het anders aan te pakken.

De kinderen mochten allemaal in pyjama naar school komen, ik had alle kussens van de hele school bij elkaar gezocht en in de klas gelegd. Alle tafels en stoelen moesten daarvoor even wijken. En we hebben een heerlijke bioscoop ochtend gehouden met de film Frozen. De kinderen kregen tussen de film door allemaal een bakje met wat tomaatjes, druifjes, kaasblokjes en zoutstengels erin. Gezond en lekker dus. Dit was een succes. De kinderen vonden het geweldig en voor mij was het een stuk minder stressvol als de jaren ervoor. Deze hou ik er denk ik dus maar in.

Van de ouders ben ik weer gruwelijk verwend. Alle kinderen hadden een bloem mee genomen, sommige geknutseld en sommige echt. Daarnaast hebben sommige ouders ook nog wat extra's gegeven zoals een vvv-bon, lekkere douche spulletjes, een geurkaarsje en chocolaatjes. Daarnaast ben ik natuurlijk door de kinderen overstroomt door mooie tekeningen en zelfs wat kleigebakjes. Mijn dag kon niet meer stuk!

De rest van mijn verjaardag heb ik minder grootst gevierd. Mijn zoontje werd de nacht ervoor een beetje ziek en had overgeven in zijn bed. Het arme ding. Gelukkig was hij fit en vrolijk genoeg om naar de crèche te gaan maar 's avonds hebben we het wel bewust rustig gehouden voor hem. Ik heb wel heerlijk genoten van een pannetje kaasfondue.

8 jaar geleden

Dank je. Haha naja ik zou me niet alleen voor dit soort leuke dagen omscholen hoor. Ze zijn erg leuk, dat wel maar helaas is het niet elke dag groot feest hoor... genoeg dagen waar je alleen maar als kip zonder kop aan het rond rennen bent of alleen maar krijsende kinderen hebt, haha :) maar voor dit soort dagen doe je het, zo heerlijk! Nino is nog steeds niet 100% oké maar ook niet super ziek. Nog steeds erg moe en een minder grote honger dan normaal, verder gaat het gelukkig wel oké.

8 jaar geleden

Haha, ja dan had ik wel een grote woonkamer gehad :) dank je!

8 jaar geleden

Nog gefeliciteerd! Ik moet me echt om laten scholen! ;) Is je zoontje inmiddels weer opgeknapt?

8 jaar geleden

Wat super leuk zeg! Ik dacht even dat de foto je huiskamer was, ik vond het er al super groot en gezellig uitzien, haha! Echt leuk bedacht voor de kids. Nog gefeliciteerd!!