{{ message.message }}
{{ button.text }}

GGGRRR Schoonouders....

Wat een irritante schoonouders heb ik toch. Nou ja, schoonvader en stiefschoonmoeder.

Afbeelding blog 'GGGRRR Schoonouders....' Achtergrond blur afbeelding

Gisteren vierden we de verjaardagen van beide kids (er zit vier dagen tussen, dus een keer een feest en niet twee weekenden achter elkaar). Mijn schoonmoeder was er netjes, iets te vroeg zoals altijd, en gaat ook altijd weer vrij snel weg. Zij kan niet tegen drukte en dat is helemaal prima. Ze komt tenminste langs als het feest gehouden wordt. Dat ze niet lang blijft is geen probleem dat merken de kinderen toch niet.

Echter mijn schoonvader en zijn tweede vrouw die kan ik af en toe wel wat aandoen. Donderdag waren ze langs geweest op de echte verjaardag van mijn ventje. Ze waren vergeten dat ik de oudste van school moest halen en hadden een dik kwartier gewacht bij ons voor de deur (ging allemaal niet zo snel die dag). Hadden ze maar even moeten laten weten dat ze kwamen. Ze gaven mijn ventje zijn cadeautjes, dronken wat koffie en waren vertrokken. Zondag op de dag van het feest waren ze er niet. Ook geen afmelding, terwijl ik daar wel om gevraagd heb op de uitnodiging en ik dat een norm van fatsoen vind om je eigen af te melden. Vandaag (verjaardag van mijn dochter) stonden ze weer op de stoep zonder aankondiging. En wederom hebben ze staan te wachten. Deze keer een dik half uur. We wisten niet dat ze kwamen en wij zijn eerst nog naar de speelgoedwinkel geweest. Mijn dametje had een cadeaubon gehad en wilde iets van Playmobil uitzoeken, dus dat gingen we even (lang -> besluiteloos) doen.

Op zich allemaal nog niet zo erg, ze hebben zichzelf er meer mee gehad dan ons. Maar....... dan nemen ze die hond van hun overal mee naar toe. Ze vragen het niet eens of dat, dat beest wel mee mag. Ik heb niets tegen huisdieren hoor. Maar als hun hond erbij is moeten wij onze kat op het balkon "opsluiten" omdat ze niet met elkaar overweg kunnen. Vervolgens zit die hond continu bij het raam onze kat uit te dagen en naar hem te blaffen.. Irritant!

Dan krijgen we nog alle (rommelmarkt) cadeau's. De kinderen krijgen altijd belachelijk veel! Wel gemiddeld vijftien cadeaus per kind. Echt onzin dus en vervolgens is de helft al gebruikt, defect, kapot, vies, etc. Dan is het gewoon zonde van het geld. Maak dan liever een bedrag naar de spaarrekening over of koop een nieuw cadeau. Dit slaat werkelijk waar jaarlijks nergens op (en dan heb ik het nog niet eens over Sinterklaas, waarvan de meeste cadeautjes of al kapot zijn en in de kliko liggen of opgeborgen liggen omdat ze er te oud of te jong voor zijn of al dubbel hebben). Nu ook weer heeft ons dametje vijf oefenboeken gehad...5?! En twee daarvan heeft ze met Sinterklaas ook al van ze gehad. Mijn ventje had een brandweerwagen met geluid gehad, die hadden we ook al twee. 

Maar ja wat doe je eraan? Ik heb al vaker gezegd dat ze te veel geven, dat ze met veel gegeven speelgoed niet spelen. Al ben ik overigens wel blij dat ze zijn gestopt met het geven van kleding, ze hebben echt een totaal foute (mijn mening) smaak. Ook schoenen geven ze niet heel veel meer. Heb ik gezegd dat ik ze dat niet aangeef, alleen nieuwe schoenen ivm voetenbed en vorming naar de voeten. 

Maar het oppakken van mijn hints doen ze dus niet. Vriendlief wil er niets aan doen. Die zegt: je moet blij zijn dat ze dat allemaal krijgen. En daar ben ik het absoluut mee eens, maar het is gewoon TE veel en TE kapot. Het is gewoon jammer dat ze vaak teleurgesteld worden als iets kapot blijkt te zijn en ze hebben er niet eens mee gespeeld..

Zo ik ben het weer even kwijt. Voel je vrij om ook over jouw schoonouders hier lekker even je ei kwijt te kunnen. Dan zul je zien: we denken allemaal wel dat het zo erg is, het kan vaak nog erger hahahah.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je