{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezondheid of geld??

Dit gaat over mijn zoon, met koemelkallergie. Kies je voor gezondheid, of kies je voor wat het minste geld kost?

Afbeelding blog 'Gezondheid of geld??' Achtergrond blur afbeelding

Gezondheid of geld?


00:10 en ik lig wakker, in slaap komen wil niet, mijn hoofd is te druk en ik ben te pissig.
Waarom? Omdat mijn zoon morgen een provocatietest moet ondergaan om te bewijzen voor de verzekering dat hij een allergie heeft voor koemelk.
Dat hij maanden onrustig is geweest, kramp heeft gehad, gespuugd heeft en toen met de nieuwe voeding binnen een paar dagen tijd veranderde in een tevreden baby, is blijkbaar niet bewijs genoeg.

Volgens de regeltjes, moet een baby getest worden namelijk. Een dubbele blinde provocatietest noemen ze het. Ik heb de kinderarts gevraagd of we het niet gewoon zo kunnen laten. Verleng gewoon de machtiging voor de verzekering nog tot zijn eerste jaar, dan introduceren wij dan zelf de koemelk wel en kijken we hoe het gaat. Nee, helaas. Ook het consultatiebureau heb ik gevraagd om te helpen en hem gewoon te gunnen dat het nu goed met hem gaat. Ook van hen kreeg ik een nee.

Ze willen graag dat je met je kind naar het ziekenhuis komt, hij wordt dan een halve dag opgenomen en dan wordt er getest of hij allergisch is. Hoe? Nou ze beginnen om 9 uur in de ochtend met een druppel melk op zijn wang. Na 30 min, krijgt hij een druppel melk op zijn tong. Weer 30 min later krijgt hij 15 ml, daarna wordt dit iedere 30 minuten iets meer om te kijken of er een reactie op komt. De test zelf duurt 3,5 uur, en daarna nog even wachten of reacties komen. Dit betekent, dat hij 3,5 uur lang niet kan slapen, niet normaal zijn fles kan drinken en heel de tijd in het ziekenhuis moet zijn. Terwijl hij in die tijd normaal gesproken 2x slaapt en 1 volle fles voeding krijgt. Nu, krijgt hij aan het eind van de ochtend pas een beetje meer melk, en dan nog niet eens dat wat hij normaal zou moeten krijgen.

Vertel mij maar hoe we dat moeten gaan doen. Hij wordt hartstikke moe, vervelend, huilerig en moet mee doen aan van die achterlijke activiteiten, alleen maar om te bewijzen voor de zorgverzekering dat er echt een allergie aanwezig is. Stel je toch eens voor joh dat ze iets teveel voeding hebben vergoedt voor een kindje die zich gewoon duidelijk veel beter voelt! Stel je voor, dat ze een cent teveel moeten betalen. We betalen natuurlijk zelf ook geen rooie cent iedere maand aan die ‘geweldige’ verzekering. En om het nog erger te maken, deze test moet hij niet 1x doen, maar 2x! We weten geen van allen wanneer hij welke melk krijgt, en er wordt dan achteraf gekeken of hij op één van twee een reactie heeft gegeven.

Is het nou zoveel gevraagd om hem gewoon blij te laten zijn? Om ons de rust te gunnen en hem gewoon deze voeding te laten houden? Wat maakt het uit? Wie wordt er minder van? Helemaal niemand! Niemand heeft er last van dat hij dit drinkt, geen enkele arts betaald zijn voeding, dus waar maken ze zich zo druk om? De zorgverzekeraar.

Ik lig hier wakker van omdat ik de neiging heb om morgenochtend op te bellen om te zeggen dat we niet komen. Om te zeggen dat ze er in kunnen stikken. Dat ik mijn kind dit niet ga aan laten doen. Het voor hem opnemen omdat ik weet dat hij een vreselijke ochtend gaat hebben. Zeggen dat het nergens op slaat dat ze dit doen bij zulke jonge kinderen. Maar hé, wie ben ik? Ik heb toch niks te zeggen? Ik ben zijn moeder maar. Laten we met zijn allen maar braaf de maatschappij bullshit volgen en ja en amen zeggen.

Kies ik voor de gezondheid van mijn zoon, of kies ik voor het behouden van geld? Ik twijfel nog steeds of we de voeding zelf moeten gaan kopen. Dan maar geen vergoeding. 20 euro per blik, 2 blikken per week. 160 tot 200 euro per maand. Is dat het me waard? Jazeker wel. Kunnen we dat missen? Nou eigenlijk niet. Dus je wordt in een hoekje gedrukt en verplicht om mee te doen aan die geldbesparende crap!

Deze blog stuur ik ook zeker op naar de zorgverzekering in de hoop dat ze hun ogen eens open doen hier in Nederland. Al is dat tegen beter weten in.

Slaap lekker mensen. Ik lig nog wel even wakker, een gefrustreerde boze mama te zijn!
Dat kereltje heeft al zoveel ziekenhuiskamers gezien, al zoveel onderzoeken gehad, wanneer houdt dit nou eens op?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je