{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezond eten

Onlangs ben ik via een vriendin in aanmerking gekomen met paleo. Dit houdt in dat je meer natuurlijke voeding gaat eten, alles puur en biologisch, geen pakjes, zakjes en potjes meer en ook geen slechte koolhydraten, suikers en slechte vetten.

Afbeelding blog 'Gezond eten' Achtergrond blur afbeelding

Aangezien ik al lange tijd last heb van bepaalde klachten, had ik destijds net een speciaal dieetadvies gekregen. Mij is geadviseerd om geen tarwe of aardappelen te eten, te minderen met suiker en e-nummers en vooral verse en zelfgemaakte gerechten te eten. Paleo kwam voor mij dus op het juiste moment en ik ben dan ook helemaal enthousiast. Vooral omdat ik in de eerste dagen gelijk al verandering merkte. Zo heb ik minder pijn, meer energie en ben ik tot nu toe 1,5 kilo afgevallen.

Paleo is dus supergezond, maar gezond eten vind ik best lastig! Al zegt men van niet natuurlijk. Echter bijna alles wat paleo-proof is, moet je eerst nog wel even zelf maken. En laat ik nou net niet zo'n keukenprinses zijn. Maar ondanks dat laat ik mij niet tegenhouden en probeer ik zoveel mogelijk mijn maaltijden soort van paleoproof te bereiden. Zo heb ik onlangs op zondagmiddag een megapan verse pastasaus gemaakt en heb ik vorige week zaterdagochtend pannenkoekjes van amandelmeel gebakken (met honing en gebakken appel), zelfs mijn zoontje vond ze lekker. Want dat is nog het lastigste, een paleo hoofdmaaltijd bestaat namelijk met name uit groente en vlees. En laat groente nou net niet het lievelingskostje zijn van mijn zoontje, of van mijn vriend. Met als gevolg dat ik vaak twee keer sta te koken, een 'gewone' maaltijd en een paleo maaltijd.

Ook voor mijzelf is het nog best een uitdaging om alles helemaal paleo te doen. Zo kan ik echt niet zonder brood, al eet ik wel alleen nog speltbrood, en lust ik graag rijst. Ook een klontje suiker kan ik niet missen in mijn thee, al heb ik nu wel miniklontjes. Zondag had mijn moeder patatjes gebakken en ook daar kon ik geen nee tegen zeggen (terwijl ik eigenlijk een wrap van ijsbergsla met groente en kip op het menu had staan).

Verder heb ik inmiddels zo ontzettend veel heb gelezen over gezonde voeding en allerlei bijbehorende onderwerpen, dat het me bijna tegen gaat staan om ook nog maar iets van 'normale' voeding te eten of aan mijn zoontje te geven. En dit zijn hele simpele dingen zoals melk, yogidrink, boter, evergreens, koekjes. Overal zit tarwe, suiker enz. in. Echter gezien mijn drukke leven en de etensvoorkeuren van mijn vriend en zoontje lukt het mij echt niet om helemaal volledig puur en gezond te eten. Ik probeer echter wel telkens gezondere keuzes te maken en beetje bij beetje mijn levensstijl (en die van mijn vriend en zoontje) aan te passen.

"A lifestyle change begins with a vision and a single step" ..close your eyes and dream about the change you want...

Ik ben wel benieuwd, volgens mij worden onderwerpen zoals superfoods, paleo en gezond leven steeds populairder, zijn jullie hier ook mee bezig of hebben jullie hier nog nooit van gehoord?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je