{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezocht: interior designer (deel 1)

De klok tikt. Wat wordt het? Thuis of de arbeidshort-op? Tick-tock, tick-tock

Afbeelding blog 'Gezocht: interior designer (deel 1)'

Het is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden. Bijna achttien maanden sinds er een compleet mensje uit mij kroop.

Garnalenvingertjes groeiden uit tot grijpgrage klauwtjes; breekbaar dunne beentjes rennen inmiddels eindeloze rondjes om de tafel.

Baby is ongelooflijk veel veranderd. 

En ik?

Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik ook niet meer dezelfde ben. Behalve de grote cliché "ik ben een mama geworden", is zo ongeveer ALLES veranderd wat maar veranderen kan. Ben ik daar blij mee? Ik weet het niet.

It goes without saying dat ik dolblij ben met Baby, en dat ik nooit meer zonder hem wil leven. Dat even terzijde.

Maar ik? Eerst was ik een ongebonden, sexy jonge dame zijn in Dubai met een appartement aan de voet van de azuurblauwe Iraanse zee, compleet met twee leuke banen, interessante huisgenoten, aantrekkelijke vriend, en de vrijheid om te stappen, zwemmen en dansen totdat de maan weer plaats maakte voor de zon.

Nu ben ik mama. Ik ben ever-so-slowly aan het herstellen van een zenuwslopende zwangerschap, een traumatische bevalling, twee verhuizingen (naar en binnen Nederland), een post-natale depressie en, nóg een zalig gevolg, een angststoornis, plus een diepgewortelde oververmoeidheid.

Reality-check: ik ben zeker goed mama-materiaal, zelfs als alleenstaande moeder. We wonen in een mooi huis in een veilige, groene wijk, thanks to my very good friend who helps us. Ik heb - Thank God - een gezond kind, en ik doe keihard mijn best om hem gezond te houden. Bijna alle tijd, inclusief de tijd die ik uit zou moeten besteden aan mezelf en het aftrainen van bijbillen, zadelzakken en love-handles, steek ik nu in het bereiden van verse groenten en fruit; aan het knuffelen, kussen en kietelen van Baby; aan het binnen- en buiten spelen met Baby; aan dagjes-uit; aan speeldates met ander kindjes; aan wandelen en zwemmen; het schoonhouden van huis, tuin en kleertjes; het aanleren van dansen en springen en natuurlijk het leren van Nederlands, Engels en Arabisch.

Baby is heel blij. Baby is very happy. Baby far7an ktir.

Echt... En ik? Het zoekwerk is nu officieel begonnen. Is er een interior designer om mij te helpen? Hoe mijn leven nu in te richten? Het kan niet alleen maar om Baby draaien, hoe gelukkig ik hem ook wil zien. Wat wil ik? Wat is goed voor mij?

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je