{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezinnetje compleet

Mensen hebben een mening over wanneer je gezin compleet is

Afbeelding blog 'Gezinnetje compleet'

 

In 2007 trouwden we. ‘Wanneer komen de kindjes?’ werd regelmatig gevraagd.

In 2010, nog geen vier weken na de (vrij heftige) bevalling van mijn dochter kwam de vraag:’Willen jullie een tweede?’

Nu nummer twee er is, is de constatering:’Ah, een meisje en een jongen, nu zijn jullie klaar!’

 

Waar bemoeien al die mensen zich toch mee? Al wil ik geen kinderen of net een heel elftal, dan is dat toch iets tussen mij en mijn partner!

 

Laatst trok mijn schoonvader de conclusie: als de baby bij mijn zwager en schoonzusje geboren is, dan kunnen we een familiefoto maken, want dan zijn de gezinnen compleet. Groot was zijn  verbazing dan ook toen ik zei dat wij nog niet uitsluiten dat we wellicht een derde kindje zouden willen.

 

Niet alleen van mijn schoonvader, maar van veel andere mensen in mijn omgeving krijg ik verbaasde blikken en (goedbedoelde) adviezen:’Dan moeten jullie wel verhuizen’ (want iedereen vindt het normaal dat ieder kind zijn eigen kamer heeft) ‘Dan moet je wel aan een grotere auto geloven’ en ‘Weet je wel wat dat kost?’ Zelden komt er een positieve reactie als ‘Ach wat leuk, zo’n groot gezin.’

 

Heel vervelend dat mensen zoveel vooroordelen hebben en zich soms bemoeien met zaken waar ze niets mee te maken hebben. Nogmaals het is de keuze van mij en mijn partner. Wij zijn volwassenen en denken heus wel na over de consequenties van onze keuze. Laat iedereen toch beslissen over zijn eigen leven en laat mensen in hun waarde!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je