Snap
  • Mama
  • post

Gezinnetje compleet

Mensen hebben een mening over wanneer je gezin compleet is

 

In 2007 trouwden we. ‘Wanneer komen de kindjes?’ werd regelmatig gevraagd.

In 2010, nog geen vier weken na de (vrij heftige) bevalling van mijn dochter kwam de vraag:’Willen jullie een tweede?’

Nu nummer twee er is, is de constatering:’Ah, een meisje en een jongen, nu zijn jullie klaar!’

 

Waar bemoeien al die mensen zich toch mee? Al wil ik geen kinderen of net een heel elftal, dan is dat toch iets tussen mij en mijn partner!

 

Laatst trok mijn schoonvader de conclusie: als de baby bij mijn zwager en schoonzusje geboren is, dan kunnen we een familiefoto maken, want dan zijn de gezinnen compleet. Groot was zijn  verbazing dan ook toen ik zei dat wij nog niet uitsluiten dat we wellicht een derde kindje zouden willen.

 

Niet alleen van mijn schoonvader, maar van veel andere mensen in mijn omgeving krijg ik verbaasde blikken en (goedbedoelde) adviezen:’Dan moeten jullie wel verhuizen’ (want iedereen vindt het normaal dat ieder kind zijn eigen kamer heeft) ‘Dan moet je wel aan een grotere auto geloven’ en ‘Weet je wel wat dat kost?’ Zelden komt er een positieve reactie als ‘Ach wat leuk, zo’n groot gezin.’

 

Heel vervelend dat mensen zoveel vooroordelen hebben en zich soms bemoeien met zaken waar ze niets mee te maken hebben. Nogmaals het is de keuze van mij en mijn partner. Wij zijn volwassenen en denken heus wel na over de consequenties van onze keuze. Laat iedereen toch beslissen over zijn eigen leven en laat mensen in hun waarde!

10 jaar geleden

Praat me er niet van. Toen onze 1e geboren was, kwam al snel de vraag over een 2e. Tja die kwam ook snel, maar ook meteen de 3e. Een tweeling. Iedereen vond dat we klaar waren. Dat vonden we zelf eigenlijk ook, maar toch raakte ik zwanger van onze 4e. En dat was weer een meisje. Dus 4 dochters. Iedereen blijft vrangen of we doorgaan tot er een jongen komt, terwijl ze na de tweeling vonden dat we klaar waren. Mensen hebben altijd een mening over een ander. En ik trek me er niks van aan, want anders word je gek. Ik heb dus 4 kinderen gekregen in 3,5 jaar tijd en als ik ergens loop, ben ik net een attractie. Iedereen kijkt en smoest. Ik ben gelukkig met mijn 4 gezonde dochters en wat andere denken en vinden boeit me lekker niet!!!

10 jaar geleden

Voor mij ook erg herkenbaar. Jammer dat mensen je vaak gelijk in een "gezinnen"hokje stoppen.

10 jaar geleden

O, hoe herkenbaar. Bijna niemand in mijn omgeving beseft dat één jongetje & één meisje niet 'compleet' hoeft te betekenen. Verbazen ze zich erover dat ik de babykleertjes nog niet heb verkocht op marktplaats enzo. Maar inderdaad, net als bovenstaande reacties: lekker laten gaan, laat iedereen zich met zijn eigen zaken bemoeien zeg!

10 jaar geleden

mensen hebben ook altijd wat te zeuren, probeer het langs je heen te laten gaan en doe lekker je eigen ding!