{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezellig samen zijn met de kerst???

Familie, samen en kerst; Ik haat die stressvolle periode

Afbeelding blog 'Gezellig samen zijn met de kerst???'

Kerst heeft een beetje een negatieve lading voor mij. Daar komt nog bij dat we dit jaar eind september al zijn begonnen met plannen. Mijn man heeft wisseldiensten, net als mijn stiefbroertje (zoon van de vrouw van mijn vader, heeft 2 zusjes) en mijn schoonzus. Plannen is dan wel noodzakelijk.

Mijn man heeft beide kerstdagen een avonddienst. Dit wisten wij vorig jaar al en was dus geen verrassing, gelukkig heeft hij oud en nieuw vrij genomen, anders had hij nachtdiensten gehad.

Eerste kerstdag is al geregeld: Wij gaan naar mijn vader toe, waar we mijn echte zus en haar vriend treffen, samen met mijn twee stiefzusjes en stiefbroertje (allen met aanhang). We gaan op tijd weg, zodat mijn man op tijd naar zijn werk kan.

Nu komt het leuke: Kerst bij mijn moeder. Mijn stiefzus (dochter van de man van mijn moeder) en mijn echte zus willen graag een diner (lang tafelen en ieder een gang meenemen). Dat zie ik niet zitten zonder mijn man, terwijl ik weet dat er constant op mijn zoon gelet moet worden, anders gaat hij er met stekkers en stopcontacten zitten spelen. Betekent simpelweg dat ik niet eens voor 1 minuut de kamer uit kan omdat ik naar het toilet moet. Mijn moeder, zus en stiefzus (ook allen met aanhang), denken namelijk dat mijn zoon stil blijft zitten en niet de trap op klimt, de eendjes van dichtbij wil bekijken als ze zwemmen in de sloot, of iets van die strekking. Ik snap wel waar dat vandaan komt: het dochtertje van mijn stiefzus is 5 weken jonger dan mijn zoon en is veel minder nieuwsgierig en ondernemend. En die zien ze vaker.

Ik heb dus aangegeven dat ik best kerst wil vieren, maar wel met z'n allen en dus ook mijn man erbij wil. Dit komt dan neer op een lunch. Mijn zus en stiefzus zijn het hiermee niet eens. Jammer dan, ik wil best kerst vieren, maar alleen als mijn man er ook bij kan zijn, dus wat mij betreft geen diner. Mijn voorstel voor een lunch werd afgewezen, dus was mijn reactie: Ik vier geen kerst zonder mijn man. Als jullie perse een diner willen is dat zonder mijn gezin. Dit was ook geen oplossing volgens mijn zus.

Duidelijk is dat het laatste woord nog niet is gesproken over de kerst bij mijn moeder thuis.

Gelukkig is het een stuk makkelijker met mijn schoonouders en schoonzusje. Ik zeg: Zullen we kerstavond gaan steengrillen (hun traditie waarin ik inmiddels dit jaar 10 jaar aan mee doe). Mijn schoonzus zegt: Ik weet t nog niet zeker, maar ik had m al vrij gevraagd. Twee dagen later zegt ze: Kerstavond is prima, ik heb er zin in!!!

Echt als ik kon onderduiken tijdens de kerstvakantie zou ik dit zo doen. Nu voelt het meeste echt als een verplichting. Ohw ja en dan verwacht iedereen nog n cadeautje ook... Nou ik hoop dat ik werk heb anders kan dat feestje in ieder geval niet doorgaan.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je