{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gewoon een weekje.. (1)

Na een week carnavalsgekte en beddagjes, ben ik helemaal klaar met de vakantie. Tijd voor het ritme er weer in te krijgen! Even een weekje van mijn mama-leven..

Afbeelding blog 'Gewoon een weekje.. (1)'

Carnavalsvakantie...

Carnavalsvakantie hier in het zuiden.. Vorige week vrijdag begon de gekte hier, altijd gezellig, maar ook zeker vermoeiend. Mijn dochtertje wilde dit jaar als heksje verkleed, dus een super leuk pakje voor haar besteld. Vrijdag mocht ze verkleed naar school en was er de hele ochtend feest! Half 1 was de school uit en begon de vakantie. Heerlijk, even een weekje samen, geen gehaast het 's ochtends en de kleine man uit zijn slaap moeten halen. Waar ik echt een grote hekel aan heb.

Na een lange dag, was ik blij dat de kids in bed lagen. 's Ochtends was ik al vroeg op omdat de kleine man al vrij vroeg klaar wakker was. En dan begint de dag met de kleine man eten geven, de hond uitlaten, grote zus naar school brengen. Door naar de winkel lopen, terug naar huis om het huishouden te doen, grote zus weer uit school halen. Dan is het tijd voor het fruithapje van mijn zoontje. Natuurlijk moet mijn dochter ook wat eten als ze uit school komt en wilt ze alles te gelijk doen. Van knutselen tot buiten spelen en voor de televisie hangen. Dan is het weer tijd voor een wandeling met de hond en het avondeten klaar maken. De kippies en het konijn eten geven. Ons zelf eten geven en dan duurt het niet lang meer en is het bedtijd!

En dan liggen ze heerlijk te slapen en loop ik nog 1 laatste ronde met de hond en is het mama-tijd.. Tja, mama-tijd, ben blij als ik zelf gedoucht ben, nog even mijn apps gecheckt heb en in bed lig.
Maar op vrijdag komt mijn man thuis, wel pas het 's avonds, als de kids in bed liggen, zodat we een avondje samen hebben. Dan blijft hij het weekend en op zondagavond gaat hij dan weer naar zijn ouders.
Maar met de carnavalsvakantie zou hij t/m dinsdag blijven. Hij had ook vrij van zijn werk die dagen en dan kon hij tenminste gezellig mee naar de optochten.

We hebben opzicht gezellige carnavalsdagen gehad en het ging ook heel goed tussen mijn man en mij. Helaas was hij de laatste carnavalsdag weer ziek. Hij heeft last van een griepje dat komt en gaat, maar dat maakt hij 10x zo erg dan dat het is. Een echte man dus. En op zo'n dagen moet ik hem ook echt niet te veel vragen, want anders hebben we weer ruzie. En dan vooral in de situatie die we nu zitten. Ik heb me dan ook zoveel mogelijk ingehouden en niet te veel gevraagd om die laatste dag ook nog gezellig door te komen..

Die avond ging hij weer terug naar zijn ouders. Altijd een moeilijk en pijnlijk moment voor mij. Helaas voelt 't ook alsof ik de enige ben die het er moeilijk mee heeft. De dag erna zou het Valentijnsdag zijn, maar dat zou hij in het weekend wel goed maken met me, zei hij.

Liefs, een AnoniemeMama

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je