{{ message.message }}
{{ button.text }}

gevecht tegen mezelf

Ja, een gevecht tegen mezelf, tegen mijn eigen lichaam. Ik vecht namenlijk tegen mijn overgewicht.

Afbeelding blog 'gevecht tegen mezelf '

vanmiddag las ik het blog van een andere mama over haar strijd tegen de kilo's en haar opdracht om 31 dagen geen cola light te drinken.

ik heb ook eindelijk de keus gemaakt om tegen mijn overgewicht te gaan strijden. Laat ik mijn postuur even kenbaar maken, dan snap je waar ik tegen "vecht". Ik ben 1,83 lang en was op mijn zwaarst 94,5 kilo.  Dat gewicht was 2.5 week geleden. 3 jaar geleden startte ik aan een sportopleiding,met overgewicht. Dat was toen 80 kilo. Een half jaar daarna viel ik ineens onwijs snel af voor mijn doen. 5 kilo in 1.5-2 maanden. Maar al snel begon ik weer aan te komen. Tot het gewicht waar ik nu aan zat. Ik had voor mezelf al een grens gesteld op 90 kilo, maar die was ik al over. Maar 95 kilo wegen, dat wilde ik echt NIET. Dus een knop omgezet.

nu ben ik (voor de zoveelste keer) aan het proberen om af te vallen. Dit keer met mijn eigen methode. Namenlijk: veel water drinken. Al mijn frisdrank momentjes heb ik verruilt voor water momentjes. Dat scheelt al een hele hoop merk ik. Ik heb minder honger. Eet dus ook minder. Zit sneller vol. Heb minder zin in ongezonde dingen en s avonds na het eten snack ik bijna niet meer. En nu, nu ben ik ongesteld, dus houd ik vocht vast en kan ik niet echt zien of ik afval. Ik mag mezelf namelijk maximaal 1x per week wegen.

Ik heb momenteel erg veel last van vermoeidheid s avonds en soms heb ik smiddags al een dipje en slaap ik een uurtje op de bank. Daarnaast heb ik aan het einde van de dag vrijwel iedere dag hoofdpijn.

Heeft er iemand nog goede tips voor me in mijn strijd?

Ps. Deze blog schreef ik twee weken geleden maar ik vergat hem te publiceren. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je