Snap
  • Mama
  • Gezond

Gevecht tegen de kilo's

Mijn besef dat het niet langer zo door kon gaan met mijn gewicht! kan niet mag niet. Moet wat aan gebeuren en toen echt de omslag!!

Ruim 3 weken terug was ik het helemaal zat!!
Het niet gewoon normaal kunnen meedraaien en dingen doen met mijn kinderen die ik wil doen.
De simpele dingen zoals schommelen samen met de jongste of samen van de glijbaan af... nee dat gaat niet. Want ik pas er gewoon niet tussen!! Voetballen met mijn 2 jongens?? Na een paar minuten sta ik uitgeteld naast het veld. Nee dat gaat het dus daarna ook niet meer worden. Na heel lang andere dingen de schuld geven toch echt tot het besef gekomen dat als ik dat allemaal wel wil doen er toch echt zelf hard voor moet gaan werken. En dat besef kwam pas 3 weken terug. Eigenlijk heel erg. Maar het besef is er nu. In Januari al gestopt met roken en dat was al een prestatie op zich. Maar Doordat mijn stofwisseling daarna heel anders werd zaten er zo 20 kilo extra aan. goh wat baalde ik daarvan zeg. In het kort ik was voor de zwangerschap van de jongste 50 kilo afgevallen en dan was ik nog eigenlijk te zwaar. die 20 er weer bij was echt een tegenvaller. Helaas door lichamelijke mankementen kan ik niet fietsen en klimmen enz. Dat weet ik en kan ik mee leven Heb alleen de afgelopen tijd alles beetje op zijn loop gelaten. Maar nu... 3 weken terug was ik het zat.Heel zat. Spuug zat. En het roer omgegooid. Slechte eten eruit en gezond eten erin. De eerste 2 weken vooral op de voeding gelet. 6x per dag wat eten en tussendoor vooral water drinken of thee zonder zoetstoffen. Na 2 weken merkte ik dat ik al meer energie kreeg en ben de trap wat vaker gaan nemen naar beneden en boven als ik de jongste niet bij me had( met de jongste duurt het een half uur om 6 verdiepingen omhoog te komen ;) ). Daarnaast thuis oefeningen gaan doen. En ik voel me er eigenlijk alleen maar beter en beter door. Heb meer energie, slaap beter, beter gehumeurd en kan ook meer hebben van de kinderen. De oudste doet met sommige oefeningen mee en dan lachen we vooral heel veel hihi. Mijn grootste verbazing was de weegschaal. met precies 3 weken tijd zijn er al 6 kilo af. tientallen centimeters in totaal er af en een kledingmaat naar beneden. Ik heb nog een lange weg te gaan en het vergt veel discipline maar tot nu toe gaat het aardig allemaal. Mijn gewicht toen ik 3 weken terug begon.... (veel te veel ik weet het) 120 en nu op de 114. Ben toch wel al een beetje trots op mezelf. Zijn er meer mama's met dit probleem? 

8 jaar geleden

Vandaag was ik het ook zat. Ik woog ooit 45 kg en met mijn 1.53 een mooi gewicht. Maar door teveel eten zit ik nu bijna op het dubbele. Daarnaast heeft mijn zwangerschap ook niet echt mee geholpen. Ik zit nu in maat 42-44 van broeken en maat xl van shirts. Ik heb een bloedhekel gekregen aan winkelen want ik voel mij dan ook echt een propje. Vanmorgen alle slechte dingen in een vuilniszak gegooid. Ik hoop over een jaar weer op mijn oude gewicht te zitten. Ik ga er voor!!!

8 jaar geleden

Dat zijn veel kilo's in een korte tijd! En wat fijn dat je je daarnaast ook gewoon veel beter voelt! Nog even en je kan helemaal lekker voetballen met je jongens. Hier ben ik ook aan het afvallen. Alleen nog niet zo veel als jou,

8 jaar geleden

Super knap!! Zet hem op!!

8 jaar geleden

Wat knap!!! toch al 6 kilo verloren! Hou ons op de hoogte, s leuk om te horen.....