Snap
  • Mama
  • #gevangen
  • #pnd?

Gevangen

Ik hou van mijn kinderen, maar...

Terwijl ik de restjes plakkerige stukjes brood en smeerkaas van mijn shirt peuter, wil ik huilen, maar zelfs daar heb ik geen energie meer voor. 

Inmiddels heb ik toch maar aan mezelf toe moeten geven dat ik nog een lange weg te gaan heb voor ik weer zit op het gewicht van voor mijn zwangerschap. Dag maatje 38, hallo maatje 46. Ik wil keihard janken. Ik voel me gevangen in mijn moederrol. En zelfs dat eigenlijk niet eens zozeer. Met Zoon voel ik dat niet. Hij is al behoorlijk zelfstandig, maar Dochter.. die babyfase is echt niks voor mij. Dat enorme afhankelijke en tegelijkertijd alles maar willen ontdekken. 

Zij heeft mij nodig en ik heb (meer) vrijheid nodig. Ik sportte 3 á 4 keer per week en vlak voordat ik zwanger was, had ik eindelijk het gewenste resultaat bereikt. Nu mag ik blij zijn als ik 1 x in de maand mezelf naar de sportschool krijg gesleept. 

Afgelopen nacht kon ik er weer 3 x uit voor Dochter, om vervolgens de hele dag weer achter haar aan te sjouwen, haar overal af te plukken of weg te trekken, 7 á 8 x per dag hard geschopt worden tijdens de luierverschoning, een kopstoot hier en daar (vaak tijdens het omkleden), nooit stil blijven liggen, waardoor de verschoning drie keer langer duurt dan nodig zou hoeven zijn. 

Ik verga van de pijn in mijn rug, maar na elke maaltijd kan ik weer op mijn knieën om alle pestbende op te ruimen, omdat madam het veel leuker vindt om haar eten rond te gooien (en ze kan vér gooien!), dan op te eten.

Ik speel met de gedachte om al mijn principes overboord te gooien en Jeffrey te smeken of hij bij ons intrekt,  elke keer als ze ‘s nachts huilt, ik zit te poepen/douchen/koken onder begeleiding van luidkeels babygejank of als ik op mijn knieën aan het puinruimen ben. Maar dan bedenk ik weer wat een klootzak het is en ga ik een andere kant op. Wat als ik er gewoon wat meer vaart achter zet met Bas? Hoe zou hij dit aanpakken? Zou hij de vaderrol op zich kunnen nemen? Ik wil alleen niet samenwonen. Maar we zijn pas twee keer uit geweest, wie weet wat de toekomst brengt? Mistroostig kijk ik naar mijn vuile kleding. Smeerkaas, melk, boter, babymaischips, pindakaas, kersen (fijn, dat gaat er dus sowieso nooit meer uit). Ik haal mijn hand door mijn haar en voel ook daar een hard geworden stukje eten. Geweldig, ik ben echt heel aantrekkelijk zo voor potentiële partners.

Minstens één keer per maand voel ik me zo. Meestal rond mijn menstruatie. Ik heb enorm last van de hormonale schommelingen -waar mijn lichaam helemaal zelf voor zorgt- en het is dodelijk vermoeiend. Ik weet dat ik me over een paar dagen weer een stuk beter voel, maar op dit moment voelt het allemaal zo uitzichtloos. 

Ik zit gevangen en mijn straf duurt om en nabij 4 jaar. Dat was de leeftijd waarop ik kon beginnen met genieten van Zoon. Nu hij 9 is komen er nieuwe uitdagingen, hij wordt nóg zelfstandiger, ik mag hem al heel lang niet meer bloot zien -“Ik ben daar te groot voor mam!”-, hij wil het liefst zelf van en naar school en hij begint al lekker te prépuberen met regelmatig een enorm grote mond tegen mij. En toch vind ik het heerlijk! Ja, soms wil ik hem nog steeds achter het behang plakken, maar toch trek ik zijn fases zoveel beter dan die van Dochter. De tandjes, de luiers, het ziekzijn, straks het leren lopen, zindelijk worden, nog meer tandjes, leren praten, leren tanden poetsen, leren fietsen, leren zwemmen. Ik weet dat menig moeder (of vrouwen met kinderwens) alles zou overhebben om dit (nog) een keer mee te mogen maken, maar ik ben er gewoon echt niet voor weggelegd.  Mag ik alsjeblieft 3 jaar vooruit in de tijd?

4 jaar geleden

Hai, bedankt voor je tips en steunende woorden ❤️ Ik ben al heel lang op zoek naar een betaalbare (tweedehands) grondbox haha, maar tegen de tijd dat ik het bij elkaar gespaard heb, gaat ze waarschijnlijk al naar groep 5 ?. Eten doe ik inderdaad ook echt stukje voor stukje/hapje voor hapje, maar dan vist ze het dus gewoon uit haar mond, om het weg te slingeren ??‍♀️ (Of aan mij of haar eigen hoofd af te vegen ?). Zag laatst inderdaad zo’n stoffer en blik met steel bij de Action, maar vroeg me af of het ook écht werkt. Toch maar meenemen volgende keer (als ze het nog hebben).

4 jaar geleden

Ja, waar is die knop?! ?

4 jaar geleden

Hej. Krijg het idee dat je er flink doorheen zit. Lijkt me ook pittig om met zeer lijf de kids alleen op te voeden. Praktische tip: zo'n stoffer en blik met lange steel. Zelf aangeschaft toen ik tijdens zwangerschap minder kon bukken en nu zoon eten laat vallen en soms ook gooit ook nog een uitkomst. 'k Geef zoon heel weinig eten waar hij bij kan (stukje brood en als dat weg is volgende, idem groente en fruit), waardoor hij minder gooit. Hij lijkt het belangrijk te vinden dat zijn tafelblad of bord leeg is....dus alles wat hij niet in 1 keer in de mond gepropt krijgt veegt/gooit hij van het blad.... Is dochter te groot voor box? Wij hebben via 2e hands site grondbox aangeschaft. Ideaal! Zoon heeft leuk speeloppervlak waar hij ook echt kan wandelen en ik hoef als hij in die box is minder op te letten of hij boevig is: alles in de box is van/voor hem. Heel veel sterkte! Hoop dat je binnenkort paar goede nachten kunt maken zodat je je weer wat fijner voelt.

4 jaar geleden

Ik voel je, doorspoelen die hap??