{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gerookte Makreel vol omega 3

Boordevol omega 3 zit in de makreel. En laat omega 3 nou net heel goed zijn voor hart en bloedvaten, gehoor en de hersenen.

Afbeelding blog 'Gerookte Makreel vol omega 3' Achtergrond blur afbeelding

Boordevol omega 3 zit er in de makreel. En laat omega 3 nou net heel goed zijn voor hart en bloedvaten, gehoor en de hersenen. Makreel is een van de vetste, lekkerste en gezondste vissoorten maar toch valt vooral bij de Nederlandse jongere (onder de 50 jaar), als ze al vis eten, de keuze vaak op tonijn uit blik, diepvries zalm en nog erger VISSTICKS!

Tegenwoordig hoor je er niet meer bij als je niet zo gezond mogelijk eet om je lijf in top conditie te krijgen. We slaan als idioten, en ik doe er zelf keihard aan mee, allemaal speciale powerfoods in om zo gezond mogelijk te eten en je lichaam van binnen zo fit mogelijk te maken. Zelf wil ik ook altijd graag gezond eten maar er niet teveel moeite voor hoeven doen. Voor de meeste gerechten ben ik tot grote frustratie uren opzoek naar de juiste ingrediënten, ben ik een vermogen aan boodschappen kosten kwijt en sta ik me altijd kapot te ergeren in de keuken omdat de recepten ingewikkeld zijn en voor mijn geduld veel te lang duren. De pannen en bakspullen heb ik nog net niet door het raam gesmeten maar het heeft er wel in geresulteerd dat ik er helemaal klaar mee ben. Vanaf nu ga ik opzoek naar gewone, gemakkelijke, gezonde en zoveel mogelijk natuurlijke producten.

Een van de ideale powerfood producten die ik inmiddels gevonden heb is de gerookte makreel. Op www.visvoordeel.nl kun je makreel al voor gefileerd bestellen. Je krijgt dus geen vieze vingers, is meteen klaar voor gebruik, gemakkelijk te verwerken in gerechten, het is betaalbaar en het wordt ook nog eens thuis bezorgd. Op deze website zijn overigens veel meer vissoorten, gerookt maar ook vers (direct van de afslag) te bestellen, de prijzen zijn laag en alles is gemakkelijk in te vriezen, Ideaal!

De makreelfilet te bestellen op visvoordeel.nl wordt voor het roken met de hand schoongemaakt. Vervolgens wordt er alleen een beetje zout aan toegevoegd waarna de makreel in zijn geheel op ambachtelijke wijze wordt gerookt; op open vuur met een mix van beuken en vurenhout. Na het roken wordt de makreel handmatig en zorgvuldig gefileerd waardoor de kans op graten nihil is. De rook en het kleine beetje zout zorgen voor een unieke smaakbeleving.

Laat ik nu ook nog een lekker, gemakkelijk , snel en super gezond recept hebben gevonden voor de gerookte makreel (ook wel bekend onder gestoomde makreel):

Gerookte makreel salade voor 2 personen

Benodigdheden

150 Pram jonge bladsla met rucola

1 Avocado (eetrijp)

1 Granny smith appel

1 Pakje gerookte makreelfilet

Bereidingswijze

Pak een mooie salade schaal en doe de sla in de kom. Snijd de Avocado, Granny Smith appel en makreelfilet in kleine stukjes en gooi het met heel veel plezier en liefde in de kom. Hussel het door elkaar, serveer er een lekker bruin broodje bij en klaar is Kees! Eetsmakelijk..!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je